Saturday, October 22, 2011

Pameran Projek JKE PKK Jun 2011

Assalamualaikum... halooo everone~~

sorry~ dalam 2,3 bulan nih tak update blog, maklum la student berkaliber~ tak dapat manage masa tuk 'dating' with my blog and study at the same tym..huhuhu

okayh~ nah story ckit apa yg berlaku dalam 2,3 bulan saya tak update ini blog yeerr..
errmm.. yang ini baru jer berlaku khamis lalu (20.10.11) . Pameran projek untuk semester akhir. Nah.. kamu tengok2 la sendiri yaaa.. malas saya mau menaip =P

With my friend~ 6 saat jer.. teda2 nih~ =D



2nd video nih pulak, saya ingat kena tangkap gambar, prepare sudah posing nih.. ceyy, rupa2xnya kena ambil video pulak...sabor je la ye..



Heee.. yang ini video orang2x excited join musical chair..malu yerr..
but it very enjoy and funny.. rasa macam kembali ke zaman budak2x =D



ini semua video yang pendek2x.. akan datang saya upload yang panjaaangggg punya ya.. Gambar2x pun banyak..heee...

see you~

Saturday, August 6, 2011

Lirik Bitter Heart - Zee Avi

Assalamualaikum & Salam Sejahtera..

Di pagi Sabtu yang sedikit dingin - sebab baru je hujan tadi subuh-. Terlayan lagu nih pula. Layan jer laa..~:11:

Sun rays come down as seen when they hit the ground
Children spinning around till they fall down down down
I wait for you, its been two hours now
You're still somewhere in the town
You dinner getting cold
I rest my case you are always this late
And you now how much i hate waiting around 'round 'round

Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little frigile
Bitter heart, bitter heart of mine

And then you came and tell me the same reason has you did yesterday
So tell me whats her name
Doo doo da dum, doo doo da dum, doo doo doo doo doo doo da da
dum dum, da da da da dum, da da da da dum, da da da da dum,

Bitter heart, bitter heart tries to keep it all inside
Bitter heart, bitter heart shadows will help you try to hide
Bitter heart, my bitter heart is gettin' just a little frigile
Bitter heart, bitter heart of mine, of mine, of mine, of mine, of mine, of mine

Tuesday, July 19, 2011

Baucer percuma lagi..!

Assalamulaikum dan Salam Sejahtera...

weiii.. rindu nak update my sweety blog..:face56:. Disebabkan line kat rumah sewa saya ni lidut sangat, so mood nak update blog pon hilang..hukhukhuk...

Apa-apa pon saya nak bagitahu kat hangpa semua yang baucer percuma saya dah sampai...weeiii:face12:


rm90 tu...Trimass MyNewsHub...! Arigato..

Walaupun kat Sabah nih tak de Jusco tapi tak mengapa.. Insya Allah bulan 9 nanti saya akan terbang ke semenanjung malaysia... konvo my luvly sister...:face42: lalalala~

Thursday, July 14, 2011

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..



" Aku mampu berhujah dengan 10 orang berilmu
tetapi aku pasti kalah dengan seorang yang jahil,
kerana orang yang jahil itu tidak pernah faham landasan ilmu"

-Iman Syafie-

Wednesday, July 6, 2011

Saturday, July 2, 2011

Pisang Oh Pisang~

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera..

Uhuk! Uhuk! nampaknya berhabuk dah blog ni tak kena update2.. tuan blog jadi malas nak update =.='

Okayh2.. bukan nk cerita sal tuan blog yang pemalas ni.. Sekarang nak cerita sal Encik Pisang~
Suka tak makan pisang atau nak lebih bergaya Mr Banana.. Sukaaa...
Bapa saya paling suka makan pisang, if abes je terus pi beli.. Terus anaknya pun suka la juga makan..nyum2 :face15:
Encik Pisang ni banyak tau manfaatnya..


KELETIHAN
Salah satu cara terbaik untuk mengurangkan keletihan ialah dengan membuat minuman pisang susu campur madu. Pisang bertindak menyejukkan perut dan dengan bantuan madu dapat membina semula kandungan gula dalam darah yang berkurangan akibat keletihan, manakala susu pula memperbetulkan sistem hidrasi semula anda.

PENGHADAMAN
Gentian tinggi, jadikan pisang sebagai diet seharian anda untuk membantu menstabilkan tindakan usus kecil dan besar.

TEKANAN
Merujuk kepada kajian terbaru yang dijalankan oleh MIND terhadap pesakit2 tekanan jiwa, kebanyakkan daripada mereka kembali pulih selepas makan pisang. Ini kerana pisang mengandungi trptophan, iaitu sejenis protein yang bertukar kepada serotonin dalam tubuh manusia, yang menyebabkan kita tenang, mengembalikan perasaan dan secara amnya membuatkan kita berasa gembira.

TEKANAN DARAH TINGGI
Buah tropika unik ini mengandungi kadar potassium yang tinggi garam rendah, menjadikannya sempurna untuk menstabilkan tekanan darah.

ULSER
Pisang amat baik dalam pencegahan ulser kerana ia bersifat lembut dan tidak mencederakan organ dalaman kita. Ia juga bertindak sebagai peneutral lebihan asid serta mengurangkan kepedihan dengan bertindak menyaluti lapisan dinding perut kita.

KUASA MINDA
Kajian dibuat terhadap 200 orang pelajar di sebuah sekolah semasa peperiksaan dijalankan, mereka diberi makan pisang untuk sarapan, rehat dan makan tengah hari. Keputusannya, buah pisang yang mengandungi kadar potassium yang tinggi dapat membantu pembelajaran dengan menjadikan pelajar2 itu lebih cekap.


So~ bagi siapa2 yang tak minat makan pisang tu.. fikir2kan la~ :face19:


Wednesday, June 29, 2011

~Contest Blink Blink~

Salam..

hey..kali nie nak join contest ni pula.. nampak chomel blog dorang tau, i loike!!
:face2:


Syarat2 nak join ni mudah seja bhaa..
:face12:
  1. Wajib follow blog Hanan & Ainaa.
  2. Tinggalkan link entry contest di blog Hanan or Ainaa.
  3. Keputusan adalah muktamad dan tarikh tutup 1 Julai.
  4. Tag 1 kawan anda dan tidak diterima ayat "Untuk follower tercinta".
Bila contest mesti ada hadiahkan..kan..:face75:..hadiah antara di bawah ni, so teka la.. =D
  1. Header + Edit blog.
  2. Header + Cursor.
  3. Header + footer yang chomel.
Oppss~ ada hadiah tambahan tau..suke yerr..:face9:

  1. Doodle khas dari Cik Nazihah Anuar.
  2. Owl necklace & vintage rose ring from Hanan.
So, apa lagi? jom la join! emoticon29emoticon29

Saya tag kat kak Safia >.<

Wordless Wednesday #3




Lirik Love Story - Melly Goeslaw feat Irwansyah


Video: Youtube

Bila cinta mendapkan semua harapan
Jalan terjal dan mematikan pasti ku tempuh juga
Bila cinta seribu tahun akan ku tunggu
Walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu

Korus~

Love story let's make it history
Sejarah kesah cinta kita menguasai bumi
Mengalahkan semua yang paling terindah

Love story let's make it history
Biarpun seribu bencana meremukkan tubuh kita
Namun cinta kita tetap akan utuh

Love story

Bila cinta (bila cinta) seribu tahun akan ku tunggu
Walau tubuh tertimbun bukit tanganku menggapaimu (menggapaimu)

Ulang Korus~

Meremukkan tubuh kita namun cinta kita tetap akan utuh
Love story, love story, love story...

Lirik Seribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Bizura & Shila


Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup juga segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri lagi

oh~ oh~

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup juga segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku~~


Video: Youtube

Tuesday, June 28, 2011

Yahoo..! Makan sampai gumuk!

Salam..

Windu lorr..lama tak buat entry kat blog yang tak seberapa ni,sob2x
:face21:

ok2..buang segala perasan sedey tue.. nak tukar pi mood happy pula walaupun ni entry dah basi dah..:1:

penantian yang ku nanti2 kan dah sampai (klik sini) , yahoo..!! my boucer sudah sampai..take the picture dlu jap..:face42:

Actually saya menang Share & Win, bukan Comment & Win..but its okayh la..ana tak kesah pun sal hadiah2 nih..yang penting happy join..

I Said "McD..!! here i comeee..!!"

Gambar tak berkaitan punn..

Nie dia..yummy!:face26:. Big Mac seja..

baru guna Rm10 dari baucer tu..so tinggal rm5 lagi,sob2x..

So, now..! i tunggu 2 lagi hadiah yang saya menang tuk bulan 6 nih..lambat sikit sampai, awal bulan 7 kottt.. :face39:


Thursday, June 23, 2011

Spontaneous Thursday #1

Salam...


More info : Tekan2 kat sini

Kenangan Antara Aku Dan Dia

Salam..

hey.. jom ikot segmen nih~ By Spanar Buruk.. dan di sponser oleh Bro Ahmad & Sy@f
:face42:
Bro Ahmad~ saya nak gelas warna purple ye >.<


Okayh! nak start cerita kenangan indah mira dengan member2 pada zaman naughty2 dulu.
:face51:

Waktu sekolah menengah dulu, saya stay kat asrama maklum lah asrama penuh, wajib stay asrama! Nak pendekkan cerita.. Masa saya form 4, tanduk dah keluar sepenuhnya. Mula lah excape prep petang, panjat pagar sampai skirt terkoyak. oopss! Kes paling hebat kunci diri sendiri dalam loker a.k.a almari baju!! OMG! bukan sorang, bukan dua orang..tapi.. 3 orang dalam 1 loker!
:face4:

Mulanya begini~ petang tu pukul 2pm kami ada latihan sukan kat padang sekolah, pergh~bab2 sukan nih liat sangat badan nak join, so apa lagi. Tutup pintu bilik, duduk depan loker sambil2 makan susu tepung coklat junior (kakak senior yg jaat =P) dan bergosip sakan!
:face38:

Tetiba terdengar bunyi tapak kasut warden..takk..! takk..! takk..! dengar je bunyi kasut begitu kami tahu dah Teacher Burung yang bertugas (sorry~ lupa nama sebenar, ingat gelaran yg dikenakan seja).. So, apa lagi! kelam kabut kami masuk dalam loker. Automatik masuk dalam 1 loker yang sama! yang bestnya..susu tepung pun dibawa sekali masuk..! Sumpah! memang sedap giler susu tepung tu, ratah gitu jer~
:face26:

Kebetulan loker yang kami masuk tu junior punya (kesian harta junior yg menjadi mangsa). Loker dia berlubang pintunya..macam ada 'tingkap' la kiranya. Mangga dia bagi tinggal dalam loker tu pula. So, ntah dari mana idea giler tu datang, terfikir nak kunci diri sendiri dalam loker tu. Sebab warden garang ni suka buat spotcheck buka loker. Takut punya pasal, member saya p-pa (bukan nama sebenar) yang keluarkan tangan nak bagi mangga tu pintu loker dari dalam.
:face61:
Ahh! tak disangka-sangka! pass-pass ja p-pa dapat bagi mangga pintu loker tu, warden tu nampak tangan p-pa keluar dari dalam loker tu. Pergh! apa lagi..kecoh dia terus..! Berpeluh ketakutan sudah kami bertiga dalam tu. Dia pukul2 pintu tue suruh kami keluar "Saya tahu kamu ada di dalam loker ni, bagi kunci dengan saya! cepat!!" <--ayat yang tak dapat dilupakan
:face32:

Dah tropott~ so kami pun serah diri bulat2 kat warden, tapi lebih kurang 10 minit juga kami berkeras tak nak serah diri..then bagi la kunci kat warden dari lubang tu, sempat lagi dia cubit2 tangan yang bagi kunci tu. Buka ja pintu loker tu dia terus cubit pipi kami bertiga! (jeless tengok pipi kami yang chomel la tu).. Dah la warden tu memang kenal kami bertiga~ dia ajar kami subjek BI.. Nasib waktu tu belum ada merit demerit, kalau tak! confirm kena tolak 100%..!
:face36:

Malam tu, kami bertiga kena denda lari 50 round di padang asrama, hasil support kawan2 yang lain, just lari 10 pusingan jer..
:face50:

Wahh~! walaupun kedapatan excape! saya rasa ini bukan la kenangan yang pahit..tetapi kenangan yang cukup indah + rawk juga laa..Sebab belum pernah ada orang escape kunci diri sendiri~ pergh! kira pecah rekod la kami ni!
:11:

*maaf story terlau panjang.. INDAHkan..mesti la panjang2 taip
:face12:

Smart lorr~!

Salam..:face12:

hey! hey! hey! saya happy hari nih~ nak tahu kenapa?
Ehem..ehem.. meh saya story morry!!
:face42:

Dari hari isnin saya tunggu abg posmen depan rumah, hampa betul! Tak da pun yang berhenti depan rumah. Sampai la petang tadi, my dad balik terus bagi sampul pos express..pelik saya, apa abah ni, tak kan nak bagi hadiah dalam sampul pos express pulakk..apa classs~
Bila buka~ tersenyum lebar~~
:face64:
pergh~! rupa2nya saya guna alamat Putatan (rumah lagi satu) bukannya alamat rumah ni, payah juga orang ada dua rumah ni!
:face72:
Alhamdullila.. selamat sampai kat Sabah~ berdasarkan entry saya yang lepas, saya bagi tahu pasal baju T-Shirt kan.. so, sekarang dah ada kat tangan saya!
emoticon29emoticon29emoticon29

Nih la baju tu..lalala~
Tak taw nak pose macam mana..hentam je la~

Oopps! perut saya tidak buncit,ok? effect seja tu~

Bahagian belakang~ (sila abaikan shawl yg tak kemas tu =P)

Apa matcham? buli tahan kan..
:face15:
Sila jangan jelesss..
:10:
Thank you very much Blogger Crew Malaysia
&

Logo dorang.. tokekk??
:face39: