Thursday, February 24, 2011

Mengutukkkkk....


Saya pelik ooo~~ MENGAPA perlu mengutuk??? kenapa? kenapa? Macam la diri tue PERFECT SANGAT sampai nak kutuk-kutuk orang lain... Heloooo~ kamu sedar ka yang kamu tu ada juga kekurangan ah!! Gemuk, Pendek, Hodoh, Jelik, macam-macam lagi laa.. setiap kutukan kamu tu, orang yang kamu kutuk tu dapat pahala.. yang kamu tu dapat apa?? dapat DOSA jak banyak... barangkali bertimbun sudah dosa kamu tu hasil mengutuk + mengolok orang lain..

Tahu la mengutuk tu HOBI terhebat kamu, tapi agak-agak la bha... orang tak cari pasal tapi berabis mau kaci kena orang tu...bhe, hebat sangat la kamu tu, cey... harapkan ramai-ramai (support dari kawan) syak baru berani, cuba sorang-sorang sunyi sepi nih, macam emas oww suara tue.. pastu depan cewek buat baik la kunuk... terus jadi gentleman nih... MAKA~ hakikat sebenarnya macam SETAN bertanduk seribuuu~~buu~ buu~

Bila ditegur mula la mau melenting, pastu kita pula mangsa mereka seterusnya...ahhh~ bila lah mau berubah...muka sudah macam bapak-bapak tapi perangai kalah budak 5 tahun, IQ ada tapi tak guna dengan betul.. EQ pula tak tahu la ada ka tak... cuba kamu kena kutuk-kutuk macam tu, apa perasaan kamu?? buat bodoh? buat tak dengar? tak ambil kesah?

ceyy~~ blah laaa~ buat bodoh, buat tak dengar, tak ambil kesah kunukkkk...perkara yang amat mustahil bagi manusia yang berperangai macam kamu ni buat perkara macam gitu... Pasti kamu melenting balik kan..kan..kan...

Cuba lah kamu nih berubah ke arah kebaikan, buat la baik sesama manusia, dari buat jahat apa juga kamu dapat.. nanti suatu hari apa yang kamu buat nih pasti akan dibalas berkali-kali ganda lebih teruk dari kamu buat sekarang.. Maybe sekarang kamu malu kan dia di sekolah, nanti kamu pula yang dapat malu seluruh Malaysia... Allah Maha Adil... Jika kamu tak dapat balasan di dunia, balasan di akhirat lebih pedih..

Beringat-ingat la kamu sesama manusia, hidup di dunia sementara, happy-happy, bersuka-suka, ketawa riang la kamu mengutuk orang..mungkin mengutuk saja buat kamu senang hati kan.. Suatu hari nanti, bila kamu terkena baru kamu sedar betapa tingginya langit dari dasar laut, baru kamu tahu perasan malu orang yang telah kamu malu kan..

Maybe, 4 hingga7 tahun dari sekarang, kamu ada masalah besar gilak.. cuma dapat diselesaikan dengan pertolongan orang yang kamu kutuk + m'golok... betapa tebalnya muka pergi minta tolongkan.. if orang tu baik hati, dia tolong la... but~ if orang tu dendam kamu sampai mati.,.. haa~ dapat senyuman sinis syak la yaa...

Ok laa~ terlebih melalut sudah nih...hahaha.. luahan la kunuk nih...huahuahua...
Wassalam...

XmX: Sudah2 la buat dosa tu... urmm... :(

Bila Ajal dah tiba...

kita semua manusia tak kira lah kulit hitam ke, kulit puteh ke, pendek, kurus, gemuk..kita semua tak tahu bila ajal kita akan tiba kan... begitu juga dengan arwah nie.. junior ku di SMAKK, SPM10' .. Arwah Syed Abd Rahman.. walaupun saya tak kenal tapi maybe if dapat tengok gambar, dapat cam kot... Arwah meninggal dunia sejurus selepas solat zohor di kem PLKN, Rawang.. Innallila...


ANGKAT...peserta PLKN Kem Tondong, Bau mengangkat jenazah tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, malam tadi.
ANGKAT...peserta PLKN Kem Tondong, Bau mengangkat jenazah tiba di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuching, malam tadi.
SEDIH...Abdul Hadi (kanan) bertemu ibu bapa Syed Abdul Rahman, semalam.
SEDIH...Abdul Hadi (kanan) bertemu ibu bapa Syed Abdul Rahman, semalam.

RAWANG: Seorang pelatih Pusat Latihan Khidmat Negara (PLKN) Kem Temasya Rimba Templer, Rawang, di sini, rebah ketika mengimamkan solat Zuhur di surau kem berkenaan sebelum disahkan meninggal dunia di hospital, kelmarin.

Kejadian berlaku kira-kira jam 1.45 tengah hari dan sejurus Syed Abdul Rahman Wan Ahmad, 17, rebah, dia dibantu rakan-rakannya mendapat rawatan di klinik kem berkenaan.

Remaja itu yang berasal dari Menggatal, Kota Kinabalu, Sabah, diberi bantuan pernafasan (CPR), namun keadaannya yang kritikal menyebabkan pihak kem menghantarnya ke Hospital Selayang sebelum dia disahkan meninggal dunia.

Jenazah Syed Abdul Rahman dihantar ke Hospital Kuala Lumpur pagi semalam untuk dibedah siasat dan polis mengesahkan kematian remaja itu tidak membabitkan unsur jenayah, sebaliknya disebabkan serangan sawan.


Bapa Allahyarham, Wan Ahmad Wan Yasin, 50, ketika dihubungi berkata, dia menerima berita kematian anaknya daripada pengurusan kem berkenaan kira-kira jam 2.45 petang kelmarin dan tiba di Kuala Lumpur, semalam.

Menurut Wan Ahmad, dia berbual dengan anaknya ketika menghubunginya untuk bertanya khabar, Ahad lalu.

“Dalam perbualan itu anak saya tidak menunjukkan sebarang perubahan sikap, malah memberitahu gembira tinggal di kem berkenaan. Anak saya juga memberitahu dia sihat dan ramai kawan baru serta selesa berada di kem itu.

“Namun, saya tidak menyangka keceriaannya itu hanya sementara kerana kini dia meninggalkan kami,” katanya.

Wan Ahmad berkata, ketika berbual dengan Syed Abdul Rahman, Ahad lalu, dia berpesan kepada anaknya supaya menjaga diri, jangan lupa solat serta selalu berdoa.

“Setakat ini, saya belum dimaklumkan punca kematian anak saya. Saya cuma diberitahu anak saya menjadi imam solat Zuhur, namun tiba-tiba rebah sebelum disahkan meninggal dunia,” katanya.

Sementara itu, Ketua Polis Gombak, Asisten Komisioner Abdul Rahim Abdullah, berkata mangsa yang berasal dari Sabah menjalani latihan di kem berkenaan sejak 2 Januari lalu dan akan tamat pada 13 Mac depan.

Menurutnya, mangsa yang pengsan dihantar ke Hospital Selayang, namun gagal diselamatkan sebelum mayatnya dibawa ke HKL untuk bedah siasat.

“Kami mengklasifikasikan kes ini sebagai mati mengejut dan hasil bedah siasat mendapati mangsa meninggal dunia kerana sawan,” katanya.

Abdul Rahim berkata, keluarga mangsa sudah menuntut jenazah Syed Abdul Rahman yang dijadual dikebumikan di kampung neneknya di Kampung Masjid Sebuyau, Kota Samarahan, Sarawak, hari ini.

Sementara itu, Ketua Pengarah Jabatan Latihan Khidmat Negara (JLKN), Datuk Abdul Hadi Awang Kechil, berkata berdasarkan rekod, Allahyarham pernah menerima rawatan sekali akibat batuk di kem itu.

Katanya, setakat ini, pihaknya menunggu laporan penuh bedah siasat pelatih terbabit yang dijangka siap dalam dua minggu.

“Berikutan itu, keluarga pelatih berkenaan layak menerima khairat kematian RM5,000 dan insurans nyawa RM50,000,” katanya.

Menurutnya, kejadian itu diklasifikasikan sebagai mati mengejut dan JLKN meminta mana-mana pihak tidak membuat sebarang spekulasi berhubung perkara itu sehingga laporan lengkap mengenai kematian pelatih berkenaan diketahui.

Wednesday, February 16, 2011

U nie PerAmPas!!

Ah! tajuk entry yang mengancam! ah..ha.. mengancam la sangat~!

Saya heran bile ade orang sound2 mcm ni...sal hapak nih?? sal dia sangka c girl sorang ni rampas buifrend die~ Ah..ha~

Story One:

Ayat yang tak akan damai...

Girl A: Hey!! ko sape ar??!!! yang ko kuar dengan balak aku tue kenape? ko nak jadi perampas erk?! (nada yang tinggi + kuat)

Girl B: helloo~ awat hang jerit2 macam perempuan gile nih apesal?! cakap tue biar beradab ckit..

Girl A: Buat ape aku nak b'adab dengan perampas macam ko ni.. xlayak!

Girl B: whatever ler~ (bwat x kesah)

Girl A: hey! jangan nak berpura2 pula.. (dingin teramat)

Girl B: sal ape nih? ermm.. anyway, for u information i tak minat pun dengan buifren u yang selekeh tu,dah la selekeh duit pun tarak...okayh~

Girl A: u cakap my darling selekeh? how dare u!!!

Girl A menarik rambut Girl B... mula la peperangan~

tup..tup... cukup sampai sana...


Story Two:

Ayat yang Cool..

Girl A: Salam.. u kenal tak c M ?? i dengar cerita yang u kuar dengan dia..betul ke?

Girl B: Oh, ade ari tue, tapi kami bukan berdua, ade lagi member group kami yang lain..

Girl A: Oh, yeke? i sangka u ade hubungan sulit dengan dia..sorry la..i just wanna know about this story..takut2 nanti i pula salah faham..

Girl B: Okayh~! tarapapa juga... we are friend~ if ade yang salah sangka, just ask me yer... (dengan senyuman yang lebar)

and then mereka bersalaman...

So, apa beza di antara kedua2 story ini??
~ Alah..kacang je bro...story 1, dua2 girl tu bikin menyampah... and then story 2 pula, awek2 tu cool la beb....
ah...ha~
Tau tak pe~ jangan salah sangka kat orang lain.. if ada yang tak kena, kita terus terang je tanya, takut2 nanti melarat la pula kan... ^___^




XmX: Kena guna ayat yang sopan bila bertanya dengan orang lain, baru orang tu respect sama kita kan.. BUDI BAHASA BUDAYA KITA... dont forget yaa... Ohya.. story nih just rekaan semata-mata..xda kena mengena dengan yang hidup pun..okayhh~ stay cool!!

Saturday, February 12, 2011

Tahun special

2011 ialah tahun yang sangat special...jeng2x.. korang nak tau kenape?? B'coz~

Tahun ini mempunyai 4 tanggal aneh: 1-1-11, 11-1-11, 1-11-11, 11-11-11.

And then~

Sekarang cuba ini: ambil 2 digit terakhir tahun kelahiran anda dicampur

dengan umur anda tahun ini.hasilnya pasti = 111...nice Subhanallah !!

its... a miracle , try it.....!! =)




XmX: Saya try ye.. 90 + 21 = 111.... owh!! XD

Valentine's Day

aahhh~ bulan febuary memang terkenal dengan bulan cintan cintun, u know what i mean kan??
Saya ada bah terbaca something nih...urmm..



XmX: Khas for orang muslim<---- kamu tau juga kan sambut ary cintan cantun ni hukumnya sangat dilarang dalam islam..so jangan la sambut ye...

Thursday, February 10, 2011

Projek Sem 5..

Mesin Pengilap Kasut Automatik...
jenggg~! ini la tajuk projek kami di poli key key nih...
lecturerNya pla.. En Syadiqin....

Sekarang minggu yang ke-11, nnt next week kami bentang sal projek kami ni... urmm... belum prepare apa2 lagi...sedey + risau... T_T

Actly... tadi kami ada pergi survey komponen kat kedai Genius Electronic di Bandaran.. ntah la..nak kate mahal tak pula, nak kate murah tak juga... tp hakikat sebenarnya, saya tidak tau pun harga komponen2 nih..hahaha XD....

Sampai jer kami di sana, nampak pula c eyza and the group duduk2 minum di kedai makan..rupa2nya dorang lagi awal sampai dari kami, dorang duk minum sambil discuss sal projek..waahh...nampak santai gtu...hihihihi

setengah jam gitu baru kami p tanya tauke kedai tue sal projek kami ni..tanya pendapat ma dia arr..hehehe...

tup~ tup~ muncul pula fareezwan and the group kat kedai tu..wahh..macam p'jumpaan DET5 pla kat kedai tu...hahahaha... pas tanya, kami pun balek la....

tp kan.. tym kami mau balik tu, nampak pula orang yang saya kenali di dalam kereta c wan..hahaha.... rupa2nya... c ***i pula...hahaha...tropottttt!!! :P kikiki....




XmX: ***i if ko baca nih entry jangan ko marah arr... kena sensor juga nama ko tu...kikiki... kita2 syak tau...

Wednesday, February 9, 2011

Musim Demam~~


Saya demam windu!!! wahahaha.... inda bha...
semenjak dua menjak nih...cuaca tak menentu.. hujan~ panas~ hujan~ panas~ naaahh!! so kena jaga kesihatan diri anda.... minum air kosong banyak yaa~ jangan jadi macam saya, minum manis2 jak... ice-cream lgi tu..adehh~! tengak sekarang batuk2... xpandai baik2 nih..huhuhu... kepala pun rasa semacam sudah..tanda2 kaitu?? arr..!! saya tidak mau demam sekarang~~ huhuhu....
tapi bila kita sakit itu makanya Allah sayang dengan kita.. kita di uji dengan pelbagai ujian... so kita kena tabah menghadapinya... ^____^


XmX: deman windu tu just main2 jer ye..tak windu pun...hehehe

Tuesday, February 8, 2011

Adoi~ rugi~!! T_T

urrmmm...ruginya!!! hari tue ada order baju on9..ingatkan sampai time cuti CNY tue..rupa-rupanya hari isnin minggu depannya baru sampai... manalah ada orang di rumah tue... orang pos tu pun satu!! humban je la posto tu kat halaman rumah, ni tak... di letaknya ja di depan pagar..haiyaa~! apa lagi kena ambil la barang dalam tue... ruginya~~!! dah la rugi~! kena marah lagi oleh parents..huhuhu...!! berkudis la badan orang yang ambil barang tu..eiii... pencuri hak orang lain!!! -_-!!



XmX: Nah!! lain kali pakai pos laju bha..baru tak hilang2...

Saturday, February 5, 2011

Hom3Work!!! -_-

Today...05 FeBuAry 2011... so i only have 1 day to settle all my homework yang b'lambak tue..arrrhh!! penyakit teNSion akan datang~ T_T...

*tu la~ masa seminggu cuty tu buat ape?? tidurrr jerr memanjang... zzzZZZZ...

Kena Siapkan juga kerja-kerja yang tertangguh tu malam nih... Insya Allah...

Sebab ari isnin (070211) kena hantar assignment elektronik kuasa pasal litar inductor dan kendaliannya... huhh .... sampai sekarang tak dapat cari....susah sangat :((
And then nanti ari selasa (080211) ada test 1 pengalatan elektronik.. baru baca separuh..huahuahua...
pastu ari khamis (100211) hantar assignment keselamatan industri...blum mula lagi...arr..

okayh~!! chayok2!! jangan tidur!! Dush! Dush!

xmx: Sila Buang MOOD MALAS awak tue.. okayh~~

Friday, February 4, 2011

Jalan2 CNY 11'


Jalan-jalan Chinese New Year?? hahaha.. entah ape pnya tajuk la aku letak tu..pong! pong! timbak saja~! kikiki..

begini~ SEBENAR yer~ aku kuar nak cari charger laptop kecyunkQu ni.. MANJA2 pla charger ori aku nih, nak juga di adjust2, if nak b'tambah manja, nak b'kepit juga dgn tuan yer.. mengada sangat~ T_T
orait la..pencarian charger di mulakan... 1.........2.........3.........let's goooo!!!!

aku dari rumah tengahari gitu la..around 12 lebih2... jalan kaki pi bustop...sgt la jauhhhh..dgn matahari yang t'senyum bangga..adehh~ tambah gelap la den T_T.... nasib baik sampai je kat bustop ade dah bas menunggu.... trima kaseh pakcik kerna menunggu sye ye (perasan yer~~) kalau tidak mengira kereta yang lalu lalang la nampaknya...

Broom~ Broom~ bas pakcik tue..arr...bkin takut... akhirnya sampai juga key key around 1pm.. tapi sampai key key bukan terus pergi kedai tau... aku pi lepak2 dulu sorang2 kat bustop oren karamunsing sementara tunggu my cik kak long & boyfriendNya. Dorang Kat 1Borneo, lunch di sana knuk.. Ntah brape lama la aku duduk kat sana~~ uhhh~ sangat borink~!

Sampai jer dorang Kami terus pergi kedai di Karamunsing~~ nak 3,4 biji kedai juga la aku masuk nak cari adapter laptop aku nih.. abes stok la.. xde jual laa.. arr... susah juga if pakai jenama kurang famous nih kan.. walaupun jenama MADE IN MALAYSIA <<>
Finally~~ jumpa juga 1 kedai tue..ntah ape nama.. tingkat 3 la juga..hihihi.. beli yang ciplak jer.. xde bajet nak beli yang ori2 nih..huhuhu..harga?? bley tahan la juga... RM75.. o_ o

Balik rumah jer terus ON laptop kecyunkQu nie..haaa~ lega rasanya..xnyah nak adjust2 lagi..heee ^____^

Xde ambil gambar charger tue~ Gambar tuan empunya jer yang ade..huahuahu

Yang ni pla dalam kereta En Ismail....My Brother-In-Law..Insya Allah..


Ahhh~ nie la muka2 cememeh d bustop...








XmX : Sowy la if borink tengok muka yang sama jer.. macam mana juga, dah namanya belog saya..suka suki ati saya la nak letak pictures kan..hahaha