Thursday, February 24, 2011

Mengutukkkkk....


Saya pelik ooo~~ MENGAPA perlu mengutuk??? kenapa? kenapa? Macam la diri tue PERFECT SANGAT sampai nak kutuk-kutuk orang lain... Heloooo~ kamu sedar ka yang kamu tu ada juga kekurangan ah!! Gemuk, Pendek, Hodoh, Jelik, macam-macam lagi laa.. setiap kutukan kamu tu, orang yang kamu kutuk tu dapat pahala.. yang kamu tu dapat apa?? dapat DOSA jak banyak... barangkali bertimbun sudah dosa kamu tu hasil mengutuk + mengolok orang lain..

Tahu la mengutuk tu HOBI terhebat kamu, tapi agak-agak la bha... orang tak cari pasal tapi berabis mau kaci kena orang tu...bhe, hebat sangat la kamu tu, cey... harapkan ramai-ramai (support dari kawan) syak baru berani, cuba sorang-sorang sunyi sepi nih, macam emas oww suara tue.. pastu depan cewek buat baik la kunuk... terus jadi gentleman nih... MAKA~ hakikat sebenarnya macam SETAN bertanduk seribuuu~~buu~ buu~

Bila ditegur mula la mau melenting, pastu kita pula mangsa mereka seterusnya...ahhh~ bila lah mau berubah...muka sudah macam bapak-bapak tapi perangai kalah budak 5 tahun, IQ ada tapi tak guna dengan betul.. EQ pula tak tahu la ada ka tak... cuba kamu kena kutuk-kutuk macam tu, apa perasaan kamu?? buat bodoh? buat tak dengar? tak ambil kesah?

ceyy~~ blah laaa~ buat bodoh, buat tak dengar, tak ambil kesah kunukkkk...perkara yang amat mustahil bagi manusia yang berperangai macam kamu ni buat perkara macam gitu... Pasti kamu melenting balik kan..kan..kan...

Cuba lah kamu nih berubah ke arah kebaikan, buat la baik sesama manusia, dari buat jahat apa juga kamu dapat.. nanti suatu hari apa yang kamu buat nih pasti akan dibalas berkali-kali ganda lebih teruk dari kamu buat sekarang.. Maybe sekarang kamu malu kan dia di sekolah, nanti kamu pula yang dapat malu seluruh Malaysia... Allah Maha Adil... Jika kamu tak dapat balasan di dunia, balasan di akhirat lebih pedih..

Beringat-ingat la kamu sesama manusia, hidup di dunia sementara, happy-happy, bersuka-suka, ketawa riang la kamu mengutuk orang..mungkin mengutuk saja buat kamu senang hati kan.. Suatu hari nanti, bila kamu terkena baru kamu sedar betapa tingginya langit dari dasar laut, baru kamu tahu perasan malu orang yang telah kamu malu kan..

Maybe, 4 hingga7 tahun dari sekarang, kamu ada masalah besar gilak.. cuma dapat diselesaikan dengan pertolongan orang yang kamu kutuk + m'golok... betapa tebalnya muka pergi minta tolongkan.. if orang tu baik hati, dia tolong la... but~ if orang tu dendam kamu sampai mati.,.. haa~ dapat senyuman sinis syak la yaa...

Ok laa~ terlebih melalut sudah nih...hahaha.. luahan la kunuk nih...huahuahua...
Wassalam...

XmX: Sudah2 la buat dosa tu... urmm... :(

4 comments:

EJA said...

na..sapa kunuk yg mengutuk tu..sabar jak sis..org yang suka mengutuk ni selalunya jeles dengan kita.

aMiRaH said...

ada la kak... tak berhenti nih mengutuk.. bukan saya yang kena, kawan.. kcian oww..huhuhu

E.p said...

http://purpleloveapple90.blogspot.com
mira..follow me..^^

aMiRaH said...

orait~~