Thursday, April 28, 2011

Cuti semester bermula!!!



Salam... kepada semua students politeknik kota kinabalu selamat bercuti yaa.. happy holiday!!
Selepas 2 minggu bertungkus lumus memerahkan otak sampai kering, akhirnya boleh sudah kita bergilak2 kan..huahuahua
gambar hiasan

2 bulan cuti..lama tu~~ ermm.. tak tahu nak buat ape.. jadi suri rumah sepenuh masa la nih! arr..
tapi saya rasa nak ambil kelas tuisyen bi laa.. tak de la buang masa sangatkan.. kalau tak ambil tuisyen, study sendiri je la kat rumahkan..hihihihi

XmX: Be a good girl mira ^_^

Sunday, April 24, 2011

tokoyaki!!


Arrr.. malam-malam dengan angin yang senpoi-senpoi bahasa..perutku berirama rock pula..uwaahh...kepingin mau makan tokoyaki lorr..huhuhuhu :(
mana mau dapat malam2 begini oww?? hahahaha...
sabar ja la mira, besuk la ya cari...huhuhu

siapa tidak tau tokoyaki?? hihihi.. nih makanan dari jepun..
TOKO : sotong kurita and YAKI: bakar
kena jual kat Wisma Merdeka: 3 biji rm3..huahuahua..

perut masih berbunyi...urmmm...
siapa2 yang ingin masak sendiri.. nih ada link resepi dari kamal... :)


XmX: Belanja bhaaa saya tokoyaki......huhuhuhu

yes! tinggal 1 lagi! :)





exam saya tinggal satu kertas lagi..uawahh.. sangat2 happy!!
kawalan motor At..hahaha...jadi apa lagi.. study laaa miraa ooii..hihihihi

Tuesday, April 19, 2011

Musim Study~!!

nah.. musim mengawan sudah tiba.. eh,eh.. silap! maksud i musim study..!! huhuhu.. berperang dengan kertas2 final..huhuhu..

Tapi kan bila cerita pasal study ni..ermm.. ada kah orang study kawasan sekitarnya just ada satu buku dan sebatang pen?? adakah ya?

Hahahaha.. mungkin ada kan.. budak sekolah rendah atau menengah.. tapi kalau student IPTA macam saya nih tak sah kalau tak da dua tiga buku di sekitarnya.. ---> sebagai rujukan.

jadi tak kan nak cakap orang study nih tak pengemas, pengotor dan sebagainya..! hahaha.. orang cakap macam gitu konfom orang yang malar failed dalam kehidupan.. nah! ambikk mu!!

Begini lah orang study--> knun laa.. segala2nya ada..huahuahua..

Sepanjang semester 5 nih, ini la kuiz, assignment dan test yang saya lalui.. actully banyak lagi tapi tak tercatit di dalam paper tu..huhuhu


Jadual exam yang sangat simple dan cincai ---> takda masa nak bagi lawa2..bleekk :P


XmX: Study la kamu awal2, tak lah jadi macam saya nih.. kelam kabut nak study..huhuhu.. sesal dulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna.. :)


Wednesday, April 13, 2011

Surprise Balloons!!


Tadi saya tertengok gambar nih... wahahaha.. punya sandhi.. belon terkejut knuk.. hahaha..tp memang terkejut pun.. XD

XmX: nahhh.. berhati2 la ibu bapa di luar sana yang belikan anaknya belon yaa.. haha

Tuesday, April 12, 2011

Fox Rain.. gumiho..


video
Fox Rain by Lee Soon Hee
여우비 by 이선희

사랑을 아직 난 몰라서
sarangeul ajik nan mollaseo
더는 가까이 못가요
deoneun gakkai motgayo
근데 왜 자꾸만 못난 내 심장은
geunde wae jakkuman motnan nae simjangeun
두근거리나요
dugeungeorinayo
난 당신이 자꾸만 밟혀서
nan dangsini jakkuman barphyeoseo
그냥 갈 수도 없네요
geunyang gal sudo eomneyo
이루어질 수 도 없는 이 사랑에
irueojil su do eomneun i sarange
내 맘이 너무 아파요
nae mami neomu apayo
하루가 가고 밤이 오면
haruga gago bami omyeon
난 온통 당신 생각뿐이죠
nan ontong dangsin saenggakppunijyo
한심스럽고 바보 같은 날
hansimseureopgo babo gateun nal
어떻게 해야 좋을까요
eotteoke haeya joheulkkayo
마음이 사랑을 따르니
maeumi sarangeul ttareuni
내가 뭘 할 수 있나요
naega mwol hal su innayo
이루어질 수도 없는 이 사랑에
irueojil sudo eomneun i sarange
내 맘이 너무 아파요
nae mami neomu apayo

하루가 가고 밤이 오면
haruga gago bami omyeon
난 온통 당신 생각뿐이죠
nan ontong dangsin saenggakppunijyo
한심스럽고 바보 같은 날
hansimseureopgo babo gateun nal
어떻게 해야 하나요
eotteoke haeya hanayo
내 아픔이 무뎌져 버릴 날이
nae apeumi mudyeojyeo beoril nari
언제쯤 내게 오긴 할까요
eonjejjeum naege ogin halkkayo
한심스럽고 바보 같은 날
hansimseureopgo babo gateun nal
어떡해 하란 말인가요
eotteokhae haran maringayo
달빛이 너무나 좋아서
dalbichi neomuna johaseo
그냥 갈 수가 없네요
geunyang gal suga eomneyo
당신 곁에 잠시 누워 있을게요
dangsin gyeote jamsi nuwo isseulgeyo
잠시만 아주 잠시만
jamsiman aju jamsima

MGIG..very loike it!!



What MGIG??
MGIG is My Girlfriend Is Gumiho... ala.. cerita korea tu.. uwahh.. i very excited when watch this movie.. more funny and sad.. hahaha.. feeling berabis nih..kikiki...

Kamu sudah tengok ka? better tengok la.. tak rugi pun.. hehehe..

Monday, April 11, 2011

Det's pictures


Ini berlaku ermm.. 31/03/11 tak silap..hehehe.. kami ambil gambar kelas kunun.. tapi tak ramai yang datang..lagipun orang yang ambil gambar tue lambat inform dekat kami, jadi yang lain balik kampung/ rumah masing2 la..huhuhu.. tidak apa laa.. asalkan tidak satu orang bergambarkan, bikin malu ja gitu..hahaha..

gambar-gambar nie saya ambil dari FB Dexter.. ampun ya pak..ambil tanpa kebenaran..huhuhu
lepas saya ambil gambar tu, tangan nih gatal2 pla nak edit2..hehehe... jom tinjau2..!!

Before edit:

After edit:
Before edit:
After edit:
Before edit:
After edit:
Before edit:
After edit:
lepas penat posing2..badan pun jadi bongkok2 ka?? hahaha.. terr.. bha nih.. saya dengan fais sibuk tick2 kunuk..hihihihi


XmX: so? apa macam? bley sudah jadi tukang edit ka? hahaha.. lu pikir la sendiri..! huahuahua