Sunday, May 29, 2011

Oh! Justin Bieber !!

Justin Bieber Asyik Bercium Dengan Kekasihnya, Selena

Alamak!! Konfom peminat peminat Justin Bieber nih Kaciwa (kacewa).. hahaha.. apa boleh buat la.. dia tak pilih awak.. =P

Alyah - Kisah Hati

Video klip: klik sini

Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Read more: liriklagumuzik

xmx: malas nak upload video, bagi link je..okayh..sorry..

Terima la seadanya..

Salam..

Setiap insan mesti ada kesah silamnya tersendiri..betul tak?

ada kesah silam yang happy dan ada juga kesah silam yang bikin panas a.k.a kurang happy.. macam dulu-dulu kamu keluar dating dengan ex boyfriend kamu.. baju bukan main lawa lagi..ada bling-bling gitu, silau abis nih.. wangi pon menusuk ke dalam lubang hidung, sesak nafas orang lain.. jalan lenggang lenggok.. bajet cunnnn abes la tu! tup-tup..kaki terpeleot, terus mandi air longkang! haha..punya sandi.. ini bukan pengalaman saya okayh.. :))

Okayh..okayh! stop dengan cerita mengarut nih.
Pernah dengar atau terbaca tak ayat macam gini?

"Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar mencintainya setulus hati..."


lepas kamu baca, apa yang kamu fikir?
Betul atau Tidak...

Bagi saya.. BETUL!!
sebab kita tak perlu ungkit masa lalu.. kalau di ungkit, ntah la sampai bila abis kan.. perkara dah berlaku, kita sebagai manusia yang lemah tak ada kuasa nak mengubah masa silam.. betul ke tak?
Terima mereka seadanya.. setiap orang mesti ada yang buat silap.. NO BODY PERFECT IN THIS WORLD..

Tak tahu la pendapat anda pula.... =)

Paling tak boleh blaahh..

Mesti gf/bf kamu pernah tanya..

1) Sape nama ex gf/bf awak yang dulu erk?
Dia tanya sebab :Berharap nama pelik-pelik so kira mesti tak cantik/hensem tu..

2) Sebelum tu ada yang lain tak? saya yang keberapa la?
Dia tanya sebab :Berharap dia la yang pertama dan yang terakhir yang disayangi anda.. ^__^

3') Mesti cun dari saya tu..nak tengok gambar dia boleh?
Dia tanya sebab : nak compare kan dengan diri dia.. kalau jelik a.k.a hodoh, mesti dia terguling-guling gelak+happy.. =D

4) Masih friend list di FB? Num masih simpan ke?
Dia tanya sebab : Takut pula kamu bercontact semula.. tergugat jiwa perasan nanti kan.. nih bf/gf kuat cemburu ru~ru~..

5) Kenapa putus dengan dia?
Dia tanya sebab : Dia tak nak mengulang semula perkara yang buat anda meminta putus atau ingin menjaga hubungan dengan anda sebaiknya..

Dan pelbagai lagi 1001 soalan di soal siasat oleh Inspektor sahap.. =P
Ada yang positif dan ada yang negatif...
Tapi rasanya kita tak perlu la tanya-tanya, nanti sendiri sakit hati kan =.='
Terima je.. Kalau tak nak terima.. tak payah la layan... ooppss! =D



xmx: So, usah di ungkit lagi..ok? =)






Friday, May 27, 2011

Sekali Lagi

Salam..

hey! Hari nih saya nak kongsi movie yang akan muncul di pawagam seluruh Malaysia.. SEKALI LAGI. Menampilkan abang Shaheizy, kak lisa & adik Mia.. Tiga-tiga nih pelakon yang saya minat giler2 =) Movie ni merupakan gandingan buat kali pertama mereka berdua.. wah! mesti best kan.. tak sabar~ tak sabar~
Filem ini juga turut dibintangi oleh Kartina Aziz, Bront Palarae dan juga Bob Lokman.

Secara ringkasnya "Sekali Lagi" menceritakan tentang Arman (Shaheizy Sam) percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan Farina (Shasha Zurazie).Pada satu hari, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng. Mujurlah, Amy (Mia Sara Nasuha), telah menyelamatkan Arman.

Disebabkan kejadian itu Arman dan Amy berkawan rapat. Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy. Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman.

Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu Shiela (Lisa Surihani), turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada Haris (Bront Palarae), si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Amy amat menyukai Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris.

Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman. Segalanya akan dirungkaikan dalam "Sekali Lagi...” yang akan muncul di pawagam pada 30 Jun 2011..

Jom layan gambar sekitar penggambaran Sekali Lagi.







all pictures from tupai.com

xmx: Ramai suka Lisa.. Mia.. dan Shaheizy.. Konpom laku! ^_^


Thursday, May 26, 2011

Wanita itu RAHSIA

"Wanita itu sendiri adalah rahsia. Nafsu mengatakan
wanita cantik atas dasar rupanya, akal mengatakan
wanita cantik atas dasar ilmu dan kepandaiannya dan
hati mengatakan wanita cantik atas dasar akhlaknya"
^__^


Tuesday, May 24, 2011

Jangan Menyerah - D'Masiv


tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
kita pasti pernah
dapatkan cobaan yang berat
seakan hidup ini
tak ada artinya lagi

reff1:
syukuri apa yang ada
hidup adalah anugerah
tetap jalani hidup ini
melakukan yang terbaik

tak ada manusia
yang terlahir sempurna
jangan kau sesali
segala yang telah terjadi

repeat reff1

reff2:
Tuhan pasti kan menunjukkan
kebesaran dan kuasanya
bagi hambanya yang sabar
dan tak kenal putus asa

repeat reff1
repeat reff2


Monday, May 23, 2011

Must Always Remember

Salam...
Tak tahu nak taip ape.. muahaha.. Bagi tunjuk gambar nih je la.. edit setahun yang lepas.. waduh! bangas sudah nih.. :P


XmX: muke trip comel (muntah jer klu tak tahan) hahaha

Sunday, May 22, 2011

Nilai la diri anda


Kalau anda dilahirkan pada 1Hb, 10Hb, 19Hb, 28Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.1

Kalau anda dilahirkan pada 2Hb, 11Hb, 20Hb, 29Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.2

Kalau anda dilahirkan pada 3Hb, 12Hb, 21Hb, 30Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.3

Kalau anda dilahirkan pada 4Hb, 13Hb, 22Hb, 31Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.4

Kalau anda dilahirkan pada 5Hb, 14Hb, 23Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.5

Kalau anda dilahirkan pada 6Hb, 15Hb, 24Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.6

Kalau anda dilahirkan pada 7Hb, 16Hb, 25Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.7

Kalau anda dilahirkan pada 8Hb, 17Hb, 26Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.8

Kalau anda dilahirkan pada 9Hb, 18Hb, 27Hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.9


No.1
----
Anda sangat cerdik, jujur, lucu, degil, rajin, terus-terang, cemburu dalam asas pertandingan, baik hati, peramah dan autoriti. Anda ingin mendahului dalam apa jua keadaan. Anda seorang yang berdikari, berkeyakinan dan tidak pernah berada di bawah pimpinan orang lain. Anda akan bercinta dalam usia yang muda tapi akan berkahwin pada usia yang matang. Anda tidak suka akan orang yang bertentangan pendapat dengan anda. Malah anda juga menyimpan dendam dengan orang yang bersalah dengan anda. Anda seorang yang kuat belanja. Pada masa hadapan anda adalah professional dalam kerjaya yang anda ceburi. Namun terdapat juga orang yang kecil hati dengan pencapaian anda.
Anda mempunyai keluarga yang bahagia. Pasangan ideal anda adalah no.4, 6, 8.

No.2
----
Tak kira apa pun, anda akan disukai oleh semua orang kerana anda berperanankan Bulan dan semua orang suka akan bulan. Em...bagus! Anda suka bermimpi siang. Anda kurang berkeyakinan terhadap diri sendiri. Jadi and perlu membuat perubahan ke atas hidup anda. Anda adalah seorang yang sukar diramal kerana anda membuat perubahan berdasarkan masa dan keadaan. Anda juga seorang yang mementingkan diri sendiri tetapi and mempunyai bakat dalam muzikal, seni dan komunikasi lisan. Sikap anda seperti bulan yang datang keredupan dan pudar jadi semua orang boleh mengetahui perubahan anda. Anda boleh menjadi Mahatma Gandhi yang kedua kerana cinta akan keamanan. Anda juga seorang yang bertanggungjawab dalam keluarga. Pasangan ideal anda adalah no.2, 5, 9.

No.3
----
Anda adalah seorang yang berhati keras, pentingkan diri sendiri, kuat agama dan suka untuk mempertingkatkan kehidupan sendiri. Anda mempunyai masalah keluarga dan anda dapat mengharungi dengan kesabaran anda. Anda sangat pandai bercakap, wajah yang cantik, jadi ke mana saja anda pergi anda akan dapat apa yang anda inginkan. Daripada hari lahir anda, anda perlu berkerja keras untuk berjaya. Anda juga seorang yang menghormati orang yang lebih tua daripada anda. Bukannya senang nak menjalinkan hubungan sama ada percintaan, kekeluargaan atau persahabatan. Sekiranya anda suka akan sikap seseorang itu, maka hubungan itu akan berpanjangan. Anda suka akan kebebasan, pencipta di mana ada anda akan membawa harapan, kegembiraan dan keceriaan ke dunia ini. Pasangan ideal anda adalah no.6, 9.

No.4
----
Anda adalah seorang yang amat degil dan rajin. Mungkin anda akan menjauhkan orang lain daripada anda kerana kata-kata anda. Anda seorang yang bertimbang rasa akan masalah orang lain. Anda berbakat dalam penyelidikan dan seni.
Anda akan membantu ahli keluarga atau kawan-kawan yang menghadapi masalah tanpa berfikir panjang. Anda kena berhati-hati dengan orang sekeliling anda kerana mereka mungkin akan mempergunakan anda. Kawan-kawan anda akan menghabiskan masa dan wang ringgit anda dan selepas itu menjauhi daripada anda apabila anda dah tak ada nilai buat mereka lagi. Walau bagaimanapun anda tetap seorang yang sabar dan tegas. Pasangan ideal anda adalah no.1, 8.

No.5
----
Anda sangat popular dalam komuniti. Anda boleh menyelesaikan sesuatu perkara hanya secara lisan. Anda mempunyai akal fikiran dalam menjalani perniagaan.
Namun anda terlalu terburu-buru. Anda adalah seorang yang humor di kalangan kawan-kawan dan ahli keluarga. Kawan-kawan dan ahli keluarga anda juga akan minta bantuan anda apabila mereka memerlukan bantuan. Anda bukan seorang yang setia dalam hubungan percintaan. Anda suka perubahan dan kebebasan.
Anda mempunyai ciri-ciri seorang pengembara dan ahli silap mata. Anda mempelajari hidup melalui pengalaman. Pasangan ideal anda adalah no.1 , 2, 9.

No.6
----
Anda dilahirkan untuk menikmati hidup ini. Anda tidak pedulikan apa-apa perkara dan hanya ingin berseronok dalam hidup anda saja. Anda sangat pandai dalam pelajaran dan pengurusan perniagaan. Anda seorang genius, baik hati (tapi hanya orang yang beranggapan anda orang baik), mempunyai paras rupa yang cantik atau kacak. Semua benda yang baik akan datang pada anda.
Anda mengambil berat ke atas ahli keluarga dan kawan-kawan anda. Pada pandangan mereka, anda adalah seorang yang murah hati, peramah, adil saksama dan mempunyai penilaian yang tajam. Pasangan ideal anda adalah no.1, 3, 9.

No.7
----
Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no.2.

No.8
----
Anda mempunyai personaliti yang sangat kuat jadi tak ada orang yang memahami anda. Kepakaran anda hanyalah menuding jari pada sesuatu benda.
Anda juga mengalami pelbagai dugaan dalam hidup. Semua masalah ini telah menjadikan anda lebih kuat dan tabah. Anda memperjuangkan keadilan.
Kebanyakan masa anda telah dihabiskan bersama-sama dengan kawan-kawan. Anda seorang yang disiplin dalam hidup, tidak putus asa dan berani.
Faktor-faktor ini telah membawa anda ke puncak kejayaan. Anda juga adalah seorang ahli pasukan, keluarga dan pejuang yang sangat bagus. Pasangan ideal anda adalah no.1, 4.

No.9
----
Anda adalah seorang yang sangat tabah dari segi fizikal dan juga mental.
Anda mempunyai penilaian yang sangat tajam. Anda juga adalah seorang yang sangat dihormati dalam komuniti. Anda adalah orang yang boleh menerima cabaran dan berjaya dalam apa jua yang anda buat. Pada usia yang muda anda selalu bertentangan dengan ibu bapa anda. Tapi apabila usia anda telah semakin meningkat anda adalah seorang anak yang taat dan hormati mereka.
Anda sesuai menceburi bigan kejuruteraan atau perbankan kerana orang lain percaya dan yakin akan anda. Anda merupakan model teladan kepada orang lain.
Pasangan ideal anda adalah no. 3, 5, 6.


Saturday, May 21, 2011

Kejadian tanah runtuh 21 May 2011

Salam..

Mari kita ramai-ramai sedekahkan Al-Fatiha kepada mangsa kejadian..

Lokasi kejadian ialah Rumah Anak-anak Yatim dan Anak-anak Hidayah Madrasah Al-Taqwa di Jalan Sungai Semungkis, Kampung Gahal di Hulu Langat.

Kejadian dikatakan berlaku kira-kira pukul 1 petang semasa 30 penghuni rumah anak yatim tersebut sedang berkumpul untuk meraikan rombongan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional (Finas) ke rumah mereka.

Tiga mangsa meninggal dunia, tujuh cedera parah

Mangsa ditemui antara pukul 3 petang hingga 6.20 petang setakat ini.

Keseluruhan seramaii 24 mangsa dikatakan tertimbus.

Mangsa termuda dipercayai murid tahun satu.

Tujuh kanak-kanak berjaya diselamatkan tetapi berada dalam keadaan parah.

Rumah anak yatim berkenaan menempatkan 49 orang termasuk penghuni dan pekerja. Kesemua penghuni adalah lelaki.

Operasi menyelamat yang dijalankan oleh Bomba dan Penyelamat, polis dan Jabatan Pertahanan Awam.

Masa ketika masa ditemui

Mangsa pertama ditemui pukul 3 petang (cedera parah)

Mangsa kedua: 3.20 petang (cedera parah)

Mangsa ketiga: 3.35 petang (cedera parah)

Mangsa keempat: 3.55 petang (cedera parah)

Mangsa kelima: 4.25 petang (meninggal dunia)

Mangsa keenam: 4.30 petang (cedera parah)

Mangsa ketujuh: 4.35 petang (cedera parah)

Mangsa kelapan: 5.06 petang (meninggal dunia)

Mangsa kesembilan:6.20 petang (cedera parah)

Mangsa kesepuluh: 6.20 petang (meninggal dunia)







Maklumat lanjut klik disini
Untuk melihat lebih gambar boleh klik disini

XmX: Semua maklumat saya ambil dari MyNewsHub

Friday, May 20, 2011

Hayati bersama~

Assalammualaikum....

Rasullullah SAW bersabda yang bermaksud:
" Sesungguhnya Allah mengurniakan kepada sesuatu
kaum itu nikmat yang kekal berada bersama mereka
selagi digunakan untuk menunaikan hajat mereka
yang memerlukan. Apabila mereka ini berpaling
daripada berbuat sedemikian maka Allah akan
pindahkan nikmat tersenut kepada kaum yang lain
pula. " Riwayat Tabrani

Wanita..

Al khawarizmi, seorang ahli matematik Islam ditanya tentang wanita terbaik..dia menjawab:

jika wanita solehah dan beragama=1

jika dia cantik,tambah 0 kpd 1=10

jika dia kaya,tambah lagi 0=100

jika dia dari keluarga baik2,tmbh lg 0=1000

tetapi jika yang '1' tiada, maka tiada ape yang tersisa pd wanita tersebut kecuali '0'..

T-shirt Baek punyaaa

Salam...

Hai semuaa.. uwawawa~ happy semacam oo... ^___^

Meh-meh kita order. Design pun nampak cantik kan.. Sehelai juz Rm25 jer termasuk pos tau..


Tempahan akan mula dibuka bermula 20 Mei sehingga 31 Mei 2011
Proses Pembayaran Akan Dilakukan Selepas Oder.. Pihak durang akan menghubungi anda selepas tarikh oder/tempahan ditutup.

Sebarang pertanyaan boleh la anda lihat di blog dorang.. bloggercrew.in-malaysia.org


Xmx: Saya dah order sehelai, anda bila lagi? ngeee..

Anak kucing bermata satu

Salam~~

Mesti terkejutkan apabila kucing yang kamu miliki melahirkan anak kucing bermata satu..
Allahua'lamm.. segalanya kekuasaan Allah..

XmX: Berita selanjutnya klik disini..

Thursday, May 19, 2011

Hikayat Merong Mahawangsa best laa..

Assalamualaikum... ^_^

yuhuu.. dah tengok ke movie HMM nih? Of coss la sudah kan.. lama dah keluar.
Actlly saya baru je tengok semalam (kesian yerrr) huhuhu..
Bagi pendapat saya best nih cerita.. ala2 om putih gitu.. =P

Saya pi la seacrh kat Mr Goolge.. jumpa sal dorang puji2 HMM

Tapi tak kurang juga yang mengutuk movie nih.. Ala.. kalau tak suka tu, tak payah la bha mention kat orang lain.. Siap bagi..WTF lagi tu.. sabor jer la..! takda siapa juga paksa kau minat filem melayu...

XmX: Lup you KRU!! =)

Sunday, May 15, 2011

Budak kecil pun pandai curang

Salam.. hai semua!
Korang suka tengok tv3 tak?
mesti korang ada tengok iklan Tesco tu.. comel loteh budak-budak kecil dalam iklan tu kan..sweet gitu ^_^
As you know, iklan tu pasal tesco akan buka counter lain bila anda berbaris di belakang garisan hijau.. bagus la tu, tak nyah penat berbaris panjang-panjangkan, jimat mase i.. macam la kat key-key nih ada tesco..haha

Eh,eh.. bukan nak cerita pasal tue.. nak cerita pasal budak-budak tue..
Korang perasan tak.. budak lelaki tu curang.. amboi~ bukan maen arr budak kecil zaman sekarang nih. Mula-mula jumpa budak perempuan rambut keriting & baju warna pink, senyum-senyum la, maen mata la, paling sweet perempuan tu bagi teddy kat budak lelaki tu..aiseh!
Tapi~ after that! keluar je dari Tesco tu, budak lelaki tu senyum-senyum kat budak perempuan yang rambut panjang..wahh! pa masam ni owh..!
Apa-apa pun memang best tengok iklan tue.. good idea! =)



xmx: rase yer budak tu suka kat rambut keriting atau lurus erk?hahaha

Lirik Terhenti Disini - Asfan

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta


XmX: Lagu gini pun i layann~ =)

Friday, May 13, 2011

EH, TAK SANGKA KO PULAK JADI LAKI AKU!

tadi ko buzz aku kat YM. aku malas betol nak layan. aku tau ko just nak menhanjeng aku pasal aku kantoi tak mandi pi kelas pagi tadi. dan ko buzz lagik, dan ko buzz lagik. dan......... okeyh aku buzz balik. ko teros taip, "HOI BUSUK!" dan kita teros berbalah-balah, mengutuk satu sama lain...... sampai ke pagi... hey, ko tau aku sebenarnya tengah gadoh dengan BF aku, tapi dengan gadoh-gadoh dengan ko kat YM aku teros lupa rasa sedih aku...

macam biasa, pukul 11 time aku online. aku online ym, dan...... ko buzz lagik. aku macam seronok jek bergadoh manja-manja dengan ko semalam, maka hari nih aku pon teros layan dan layan dan layan.... sampai lebammm!

masuk hari ketiga, kita bukan sekadar bergadoh malah start share problem each other. mesti laa kau start dulu, sebab aku kan tengah dingin dengan bf aku. aku cerita lah pasal hubungan kiteorang, pasal bergadoh, pasal memujuk.... ko dengar jek, dengan ikhlas hati. sampai pukul 5am ko layan dengar citer aku.

hari keempat pulak, turn ko cerita semua. ko cakap ko malas kapel sebab ko ada sejarah hitam. aku paksa-paksa, ko pon cerita ex ko dulu curang dengan ko! dah laa dia curang dengan kawan baik ko. so, ko rasa malas nak cayer pompuan dahh. ko cerita jugak pasal some of girls who our classmate yang suka kacau-kacau ko. ko cakap, ko bukan tak suka tapi ko belom bersedia...

day-by-day kita dah jadik macam rutin sembang-sembang kat YM. kat kelas kadang-kadang jek kita bertegur sebab kita hanya sama satu kelas. ko pon busy aku pon busy dengan hal aku. kadang-kadang kalo aku atau ko tak online, mesti rasa incomplete gilaa.

satu hari, aku dapat tau bf aku ada orang lain. Miza nama skandal dia.. halaaa, Miza yang hot tuh. yang ko penah citer pasal dia dulu. Miza memang hot, cantik, kulit halus, bergaya, pandai, confident tinggi, etc2. pendek kata miza perfect lah. nak comparekan dengan aku, memang jauh laa bezanya.lama jugak aku bersedih. masa tuh aku tak online. aku menangis. ada dalam seminggu aku macam tuhh. rasa rendah diri beb! lagik pulak, dah laa bf aku cakap sendiri kat aku, dia sayang Miza lebih dari dia sayang aku! sedih kan?

weekend tuh aku online. aku remove bf aku dari fesbuk. dan jugak Miza. okk status dorang in relationship okk! ohh memang bf aku hot, baru seminggu clash dah in relationship. WT............

aku on ym. wahhh, ada banyak message dari ko. tiap-tiap hari ko bagi aku semangat! mana ko tau aku bersedih? terharu you.... tapi no wonder la kan, department kita bukan besar mana. mesti ada orang sok sek punyaa. malunyer aku! mesti semorang tau aku loser... demmm!

5 minit termenung depan skrin, ko buzz. aku tengok jekk. aku rasa malu. malu dengan semorang. tetambah dengan ko. konon-konon citer aku bercinta macam nak gilaa, tetiba......... hermmm.

ko keep on buzz ym aku, sebab aku tau ko nampak aku online kan? tetiba ko cakap, "dina, baik ko buzz aku balik. kalo tak aku kol ko sekarang!" halamakkk, aku tengah nangis nih mana boleh kasik dia kol. aku teros buzz cepat-cepat...

okk habes semua aku citer kat ko. dari A-Z. petang tuh jugak ko bawak aku jalan-jalan kat KLCC. dengan mata bengkak aku, ko try bagi aku gelak! macam-macam lawak ko buat. seryes, i'm tacing beb! tapi...... aku ingat kata-kata ko, ko tak nak berkapel, maka tak boleh laa aku nak ada perasaan lebih-lebih kat ko.

semua maintain macam ni jek. kita still kawan. ko selalu bagi semangat kat aku. bila kita free kita hang out sama-sama. sampai laaa masa kita grad, tak der apa-apa yang berubah. ko dengan aku still kawan.....

----------------------

aku kena posting kat johor, ko pulak sabah. still ym dengan fesbuk penghubung kita. oh yea, aku benci pegang handphone, maka kita memang jarang berhubung melalui telephone.

ko selalu tanya aku, "ada bf baru belom?" aku.... "nanti dulu serik lagik!" aku malas tanya ko sebab ko memang akan jawab, "nak teros kahwen jek!" okk, fine!

selama tiga tahun, kita tak jumpa. ye laa, hometown ko pahang, aku perak! kalo balik sekali-sekala mesti banyak hal dengan keluarga nak uruskan. memang berhubung dengan cara itu, ym dan fesbuk....

-----------------------------

hari nih 3 syawal. aku tak online dah tiga hari sebab sibuk dengan tetamu, dan kawan-kawan yang berkunjung. tetiba ko text aku, "aku nak ke perak dengan keluarga, ada hal..." aku, "sempat singgah la rumah.." ko balas, "meh address, full address, kalo sempat aku singgah!"sampai malam aku tunggu, nan adooooooo! so, aku tak harap apa-apa laa kan. ko pon cakap KALAU SEMPAT.

4 syawal. wedding kawan aku kat ipoh. aku bangun awal pagi sebab aku janji dengan yang lain nak bertolak dalam pukul 11 pagi. tapi hati aku berdebar-debar. ohhh, nak tengok kawan kawen kot sebab tuh berdebar.... pukul 11 pagi aku pergi... sampai ke malam jugak laa baru balik rumah. biasa la kan lama tak jumpa kengkawan sekolah...

balik rumah malam tuh, ibu, ayah dengan keluarga-keluarga lain tengah duduk kat ruang tamu. aku masuks emua mata pandang aku. aku mula cuakk. aik, takkan sebab aku balik lambat kena marah? aku kan dah besar..... ker baju aku over sangat? lipstik comot? eh, eh kenapa nih??

ibu panggil duduk sebelah ibu. seryes aku cuakk!

ibu: dina, ibu ada benda nak cakap nihhh........ (muka ibi senyum-senyum. tenang jek..)

aku: kenapa ibu? maaflah dina balik lambat, jumpa kawan-kawan seronok bersembang. dina janji dina takkan buat lagikk. (aku gelabah!)

semua tergelakk. kakak aku, abang ipar aku, adik-adik aku. hermmmm....

ibu: bukan tu laa dina. itu ibu paham. lagi pon dina dah besar, ibu tau dina pandai jaga diri...

aku: habes tuh ibu??

ibu: ibu dah terima pinangan seorang tadi untuk dina. dina pon dah lanjut usia, ibu nak anak ibu kahwin, ada keluargaa...

aku: hah? siapa ibu orangnya? ibu...... dina tak nak kawen lagik. dina belom jumpa suami yang baik buat dina lagikk. ibu... please....

ayah: tapi kami dah terima. budak nih cakap dia dah kenal dina 7 tahun dah. takper laa, esok dorang datang lagik nak dengar kata putus dari mulut dina, dina pikir yeaa...

aku: tapi dina berhak untuk tolak kan kalo dina rasa tak sesuai?

ayah: yea dina ada hak. tapi........ dina dah 27. karang lambat-lambat takder saper nak dina..

aku teros naik atas. ohh patot laa aku berdebar-debar. tapi....... siapa ek yang dah kenal aku selama 7 tahun? tah-tah ex aku? ohhhh NO! aku takkan terima diaa.......

aku teros on lappy. bukak ym. tunggu ko online. hermm, takder pulakk! mesti sebuk beraya nih. aku nak message ko citer apa yang terjadi, tapi........... ko mesti sebuk kot kan? hermmmm. so aku teros jek taip aper aku nak cakap.. nanti ko online mesti ko bacaa.. lepas taip-taip teros aku tertidor, penat berjalan seharian kot.

pagi-pagi lagi dah terbau sedap dari dapur. aku mandi, solat dan turun bawah...

"eh along banyak gila ko masak. saper nak datang?"

"kawan aku nak datang kang.. meh-meh tolong aku!"

pukul 9 pagi, makanan semua dah terhidang atas meja. ibu suruh aku tukar baju kurung. aku tak nak sebab aku nak tunjuk muka sememeh aku depan rombongan meminang tu karangg. haaa, baru dia tau betapa hodohnya aku... konpem teros rejek nak kawen dengan aku..

9.30 pagi rombongan pon sampai. ayah aku punyaa nak tunjuk baik, jempot dari depan pagar rumah. sebelum mak aku bangun bersalam mak aku bisik kat aku, "Dina pikir baik-baik. untok masa depan ko jugakk!'' teros ibu bangun dan ke muka pintu.

kakak aku tarik aku ke ruang tamu untuk salam-salam. aku pon bangun. seryes selekeh. aku pakai tshirt labuh kaler hitam, dengan seluar tidor. tudung indon kaler pink. biarkan ko kecewa wahai orang yang pepandai nak masuk meminang. hahaha!

sampai ruang tamu, aku terkedu.. aik, aik asal mamat nih ada sekali? aku salam semua pompuan-pompuan yang ada kat situ teros aku duduk sebelah ko. "amir, ko datang salah time laa. sekarang tetamu ayah aku tengah ramai. jom pergi dapur, kita makan-makan! kesian ko datang dari jauh.."

semua orang pandang aku... tetiba ayan aku bersuara....

"aik, kata tak nak terima, tuh dah ajak pi dapur makan-makan ape cer?

aku? haaaa?

"amir ko dah gilaa? ko jangan main-main amir. ko kenal aku macam mana kan? nih bukan hal kecik-kecik amir. ini seryes!"

amir: pasal aku kenal ko laa aku buat macam nihh. aku seryes dina! believe me....

aku............ teros nangis, dan............ yeah, i accept him tapi...... malu-malu!

------------------------

AMIR ZAQUAN:

sebenarnya kan.......... aku dah suka ko sejak kita sama kelas! tapi aku tak tau nak sembang aper. lucky ko approve aku jadik member ko kat fesbuk and ym. kebetulan ko kantoi tak mandi depan aku... memang aku senyum-senyum sepanjang hari tak sabar nak bahan ko sebab by that way baru aku ada point nak sembang dengan ko. hehehe~

masa ko citer pasal bf ko, aku sebenarnya jelesss. sebab tuh aku balas lambat. ko cakap aku sabae mendengar kan? sebenarnya takk, aku dok tahan hati... kalo aku balas on-the-spot wajib kantoi aku jeles. hehe..

kebetulan pulak bf ko bagi chance kat aku by dua kan ko! masa tuh aku sedih laa tengok ko sedih. tapi...... separuh hati aku dah nampak peluang aku cerahh...... yeahha!

kenapa lambat sangat kan aku take action? sebab.... aku nak tengok sejauh mana ko boleh lupakan bf ko. sejauh mana ko perlukan aku. tapi bila dah tiap-tiap hari ko mesti chat dengan aku, okk i think i mean a lot for you! kan?

and........ aku penah dikecewakan, maka..... i'm sick of couple. aku nak kawen teros! i told you earlier kan? so, sekarang aku dah try. cuak tau time baca kat ym tuh ko nak rejekk orang tuh.. tapi......lucky ko accept jugak aku! jom la kawen, jom laa kawen... cepat-cepat tau sayang... I LOVE YOU!

---------------------------------

FARAH MEDINA:

aku kan, aku kan............ okeyh, aku dah tersuka kat ko since ko hiburkan aku kat klcc time aku putus! hahaha. tapi.... ko kan laki, takkan aku nak start dulu kan? so, diam-diam sudahhh.

cakap panjang tak laratt......... so, I LOVE YOU TOO.... kawen? SABARLAA SAYANGG. opp!

-----------------------------------

just few days left. cuti sekolah nih kiteorang bakal berkahwin! yeahhaaaa........................ eh, eh nak panggil dia aper eh? hermmm.

- - - - - - - - - - END - - - - - - - - - -

wajib ler cerita tipuuu..................... grrrrrr~ (takder kena-mengena dengan yang mati ataupon yang masih hidop!)

moral: kita tak tau kan saper jodoh kitaa.. tapi dah ditentukann... so.. jangan ler cinta kat pasangan kita lebih-lebih sangat.. yang still berkepel lerr... nak cakap lebih-lebih aku pon lebih kurang jek. sama-sama laa bermuhasabahh eh! peace:)


XmX: kredit from Aisha Saad (org kat fesbuk)

Wednesday, May 11, 2011

Main-main Hack


Salam... hai, korang ada dengar tak pasal facebook hot fm kena hack??
Sebelum tue, dengar-dengar dorang ada hack Team Aryzs.. Macam-macam hal sekarang nih.. Dunia semakin maju, hacker-hacker mencari mangsa pula. Cuba la guna kemahiran ilmu teknologi dengan baik, bukannya nak hack-hack orang. Pastu salahkan pula page tu security tak kuat.. ape kejadahnya nih? bukan create pages tu yang urus bab-bab security nih.. admin just create pages je tuk peminatnya. Urusan security tue Facebook Developers yang buat. Tak payah la nak tunjuk hebat sangat.

nie fb c hacker tu..makin ramai peminat 'jack sparrow' nih


Siap ada peminat buat fan page lagi..wahh! bukan maen ye.

fb hot fm kecian dorang:(


xmx: sebelum ni fb kak fara hilang, pastu fb hot fm kena hack.. jeles ke ape dengan hot fm nih..sabor je laa~

Friday, May 6, 2011

Lady Bird..

Salam...

Kali nie saya upload keychain yang baru je siap.. Biasa aa tak da apa nak buat kan, menjahit2 je la...

Nie bentuk bunga, tapi macam star pun ada kan..huahuahua

Nih pla ladybird versi kecik.. actually warna purple, effect cahaya menukarkannya kepada warna biru pla.. =.='

Ladybird versi besar.. kalau besar dapat letak mata..nampak ala-ala cute gitu =)

Tengok berbezaan saiznya.. keychain ladybird ni my friend Wada yang order..

Nih pula cover pendrive ^_^

Back side... P.D mean Pendrive ye..

Front Side.. bunga-bunga b'reben gitu~


XmX: Jari luka-luka.. ishk..ishk..nangis macam budak-budak..

Thursday, May 5, 2011

Mau 'Hammer' C Thor ^_^

Salam ^_^

Anda boring? Tak de kerja nak buat?
Okayh~!! let's go to cinema!! =)

Sikalang ada movie baeek punya lorr.. rugi lor kalo tidak tingukk..ngee~


Thor..actually this movie based on comic book.. memang syiuk oo..hihi


Plot:

In 965 A.D., Odin (Anthony Hopkins), king of Asgard, wages war against the Frost Giants of Jotunheim and their leader Laufey (Colm Feore), to prevent them from conquering the Nine Realms, starting with Earth. The Asgardian warriors defeat the Frost Giants and seize the source of their power, the Casket of Ancient Winters.


In the present, Odin's son Thor (Chris Hemsworth) prepares to ascend to the throne of Asgard, but is interrupted when the Frost Giants attempt to retrieve the Casket. Against Odin's order, Thor travels to Jotunheim to confront Laufey, accompanied by his brother Loki (Tom Hiddleston), childhood friend Sif (Jaimie Alexander) and the Warriors Three Volstagg (Ray Stevenson), Fandral (Joshua Dallas) and Hogun(Tadanobu Asano). The group is offered a chance to leave by the Frost Giant king but when one of the giants insults Thor he attacks it. A battle ensues and while Thor easily holds his own the others are strugling against the increasing numbers of opponents. Odin intervenes to save the Asgardians, destroying the fragile truce between the two races. For Thor's arrogance, Odin strips his son of his godly power and exiles him to Earth, accompanied by his hammer Mjolnir — the source of his power, now protected by a spell to allow only the worthy to wield it.


Thor lands in New Mexico, where scientist Jane Foster (Natalie Portman), her assistant Darcy Lewis (Kat Dennings) and mentor Dr. Erik Selvig (Stellan Skarsgard) find him. The local populace finds Mjolnir, which S.H.I.E.L.D agent Phil Coulson (Clark Gregg) soon commandeers before forcibly acquiring Jane's data about the wormhole that delivered Thor to Earth. Thor, having discovered Mjolnir's nearby location, seeks to retrieve it from the facility that S.H.I.E.L.D quickly constructed but he finds himself unable to lift it, and is captured. With Selvig's help, he is freed and resigns himself to exile on Earth as he develops a romance with Jane.


Loki discovers he is Laufey's son, adopted by Odin after the war ended. When Odin, overcome with stress, falls into the deep "Odinsleep" that allows him to recuperate, Loki becomes king and offers Laufey the chance to kill Odin and retrieve the Casket. Sif and the Warriors Three, unhappy with Loki's rule, attempt to return Thor from exile, convincing Heimdall (Idris Elba), gatekeeper of the Bifröst Bridge - the means of traveling between worlds - to allow them passage to Earth. Aware of their plan, Loki sends the Destroyer, a seemingly indestructible automaton, to pursue them and kill Thor. Sif and the Warriors Three find Thor, but the Destroyer attacks and defeats them, prompting Thor to offer himself instead. Struck by the Destroyer and near death, Thor's sacrifice proves him worthy to wield Mjolnir. The hammer returns to him, restoring his powers and allowing him to defeat the Destroyer. Kissing Jane goodbye and vowing to return, he and his fellow warriors travel to Asgard to confront Loki.


In Asgard, Loki betrays and kills Laufey, revealing his true plan to use Laufey's attempt on Odin's life as an excuse to destroy Jotunheim with the Bifröst Bridge, and thus prove himself worthy to Odin. Thor arrives and fights his brother before destroying the Bifröst Bridge to stop Loki's plan, stranding himself in Asgard. Odin awakens and prevents the brothers from falling into the abyss created in the wake of the bridge's destruction, but Loki allows himself to fall to his apparent death after realizing that he disappointed Odin once again. Thor makes amends with Odin, admitting he is not ready to be king, while on Earth, Jane and her team search for a way to open a portal to Asgard so that she can reunite with Thor.


In a post-credits scene, Selvig has been taken to a S.H.I.E.L.D. facility, where Nick Fury (Samuel L. Jackson) asks him to study the Cosmic Cube, which Fury says may hold untold power. Loki, invisible, whispers to Selvig to agree, which Selvig does.

Nih scene c Thor sempat lagi jatuh cinta sama Jane..


XmX: Kuat betul sound dalam panggung, sakit telinga..huhuhu