Friday, May 27, 2011

Sekali Lagi

Salam..

hey! Hari nih saya nak kongsi movie yang akan muncul di pawagam seluruh Malaysia.. SEKALI LAGI. Menampilkan abang Shaheizy, kak lisa & adik Mia.. Tiga-tiga nih pelakon yang saya minat giler2 =) Movie ni merupakan gandingan buat kali pertama mereka berdua.. wah! mesti best kan.. tak sabar~ tak sabar~
Filem ini juga turut dibintangi oleh Kartina Aziz, Bront Palarae dan juga Bob Lokman.

Secara ringkasnya "Sekali Lagi" menceritakan tentang Arman (Shaheizy Sam) percaya bahawa dirinya merupakan seorang pengidap autisme. Namun realiti sebenarnya bakal berubah dalam sekelip mata, ketika dirinya semakin menghampiri hari perkahwinannya. Untuk sebab yang tidak diketahuinya, Arman mendapat mimpi yang menyuruhnya agar tidak meneruskan perkahwinan dengan Farina (Shasha Zurazie).Pada satu hari, Arman hampir menjadi mangsa ragut samseng. Mujurlah, Amy (Mia Sara Nasuha), telah menyelamatkan Arman.

Disebabkan kejadian itu Arman dan Amy berkawan rapat. Arman banyak berkongsi masalah dan pengalaman dengan Amy. Berdasarkan pengalaman hidupnya sendiri, Amy memberikan banyak idea dan nasihat kepada Arman. Secara beransur-ansur, Farina dan ibu Arman mula merasai perubahan Arman.

Dalam masa yang sama, ibu Amy sendiri, iaitu Shiela (Lisa Surihani), turut merasai perubahan yang berlaku pada Amy. Amy nampak lebih ceria berbanding dahulu. Shiela merasakan dirinya terhutang budi pada Haris (Bront Palarae), si duda baik hati, yang sanggup menjaga Amy ketika Shiela pergi bekerja sebagai kerani pada waktu siangnya. Sebagai balasannya, Shiela akan membantu Haris membasuh pinggan mangkuk di warungnya selepas waktu kerjanya itu. Selama ini, Haris sememangnya jatuh hati pada Shiela, tetapi Shiela cuba berdalih kerana dia sendiri sedang terkurung dalam sejarah hitam yang tidak diketahui sesiapa, termasuk Haris. Amy amat menyukai Haris dan mahu Shiela bersetuju sahaja dengan perkahwinan itu. Demi anaknya itu, Shiela akhirnya bersetuju menerima lamaran Haris.

Segalanya sepatutnya menggembirakan, namun, dalam sekelip mata, hidup Shiela juga bagaikan berubah, apabila dia bertemu Amy bersama Arman. Segalanya akan dirungkaikan dalam "Sekali Lagi...” yang akan muncul di pawagam pada 30 Jun 2011..

Jom layan gambar sekitar penggambaran Sekali Lagi.all pictures from tupai.com

xmx: Ramai suka Lisa.. Mia.. dan Shaheizy.. Konpom laku! ^_^


No comments: