Sunday, May 29, 2011

Terima la seadanya..

Salam..

Setiap insan mesti ada kesah silamnya tersendiri..betul tak?

ada kesah silam yang happy dan ada juga kesah silam yang bikin panas a.k.a kurang happy.. macam dulu-dulu kamu keluar dating dengan ex boyfriend kamu.. baju bukan main lawa lagi..ada bling-bling gitu, silau abis nih.. wangi pon menusuk ke dalam lubang hidung, sesak nafas orang lain.. jalan lenggang lenggok.. bajet cunnnn abes la tu! tup-tup..kaki terpeleot, terus mandi air longkang! haha..punya sandi.. ini bukan pengalaman saya okayh.. :))

Okayh..okayh! stop dengan cerita mengarut nih.
Pernah dengar atau terbaca tak ayat macam gini?

"Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tak perlu diungkit lagi kiranya kamu benar mencintainya setulus hati..."


lepas kamu baca, apa yang kamu fikir?
Betul atau Tidak...

Bagi saya.. BETUL!!
sebab kita tak perlu ungkit masa lalu.. kalau di ungkit, ntah la sampai bila abis kan.. perkara dah berlaku, kita sebagai manusia yang lemah tak ada kuasa nak mengubah masa silam.. betul ke tak?
Terima mereka seadanya.. setiap orang mesti ada yang buat silap.. NO BODY PERFECT IN THIS WORLD..

Tak tahu la pendapat anda pula.... =)

Paling tak boleh blaahh..

Mesti gf/bf kamu pernah tanya..

1) Sape nama ex gf/bf awak yang dulu erk?
Dia tanya sebab :Berharap nama pelik-pelik so kira mesti tak cantik/hensem tu..

2) Sebelum tu ada yang lain tak? saya yang keberapa la?
Dia tanya sebab :Berharap dia la yang pertama dan yang terakhir yang disayangi anda.. ^__^

3') Mesti cun dari saya tu..nak tengok gambar dia boleh?
Dia tanya sebab : nak compare kan dengan diri dia.. kalau jelik a.k.a hodoh, mesti dia terguling-guling gelak+happy.. =D

4) Masih friend list di FB? Num masih simpan ke?
Dia tanya sebab : Takut pula kamu bercontact semula.. tergugat jiwa perasan nanti kan.. nih bf/gf kuat cemburu ru~ru~..

5) Kenapa putus dengan dia?
Dia tanya sebab : Dia tak nak mengulang semula perkara yang buat anda meminta putus atau ingin menjaga hubungan dengan anda sebaiknya..

Dan pelbagai lagi 1001 soalan di soal siasat oleh Inspektor sahap.. =P
Ada yang positif dan ada yang negatif...
Tapi rasanya kita tak perlu la tanya-tanya, nanti sendiri sakit hati kan =.='
Terima je.. Kalau tak nak terima.. tak payah la layan... ooppss! =D



xmx: So, usah di ungkit lagi..ok? =)






No comments: