Saturday, June 11, 2011

Follow Mempollow-salah?


Salam..

Macam-macam adat berBlogging nih kan..ermm..

Kali ni pasal follow memollow pulak wujud.. malam nih ada 5 blog yang saya buka, semua cerita pasal nih..

Kata-kata keramat blogger:

"I dah follow you, Follow me back"
" Hai, follow saya ya"
"Please follow i "

Salah meh guna ayat begini??

Rasanya tak da la salah kan, ini just my opinion, if tak suka.. im very sorry,ok..
Bukan nak kata apa lah.. kita bukan nak paksa pon tuan punya blog tu nak jadi follower kita ka, kita just nak ajak je, kalau tak mahu atau rasa ter'paksa' tak payah la nak follow, abaikan jer mesej tu.
Rasanya kita tak juga ketandusan sangat nak ada follower yang beratus ratus, cool la.. relax~ sabar~

"nak ada ramai follower, entry mesti GEMPAK beb!"

yesss~! saya setuju tu.. biasanya orang akan follow kita kalau nampak entry kita nih gempak giler. Automatik tangan tu mencari button follow. macam saya~ ikhlass sangat~ lalala~
:face75:

So, kesimpulannya~
Follow orang biar ikhlas, tak nak follow tak pe la..orang tu tak juga pi cari awak and then pukul2 sampai masuk wad. Kalau dia buat entry pasal awak tak nak follow dia, rasanya dia la orang paling BEGOKK dalam dunia blog nih..
:face8:

Sekian..


xmx: Tapi kalau orang follow atau komen saya, saya akan sedaya upaya b'buat sedemikian juga, untuk m'geratkan hubungan sesama blogger~ peace!

14 comments:

nanie zainudin said...

setujuuuuu..ape salahnye kt follow2 tolong blog2 membe kannnnn... lagipun blogger kan untuk berkenalan..if FOLLOW kan senang tok kt blog walking blek blog die..aduhai...xpaham la diorang ni tauu

De'din said...

menyokong pendapat nanie !

ieykahazieyka said...

setuju bangett .. hehe .. nk follow atau x tu depend pd org lahh kan .. ;)

KecohAbes said...

kalo tulih : hi, jemputla lawat blog ni yea.. kalo rase suke, follow la ek?. Thanks.. ok ke x ayat tu?heheh~!

lala said...

setujuuuu........
biar laa org nk minta follow pown.
x smestinya kta kna follow balik..
klu suka follow klu x suka pham2 laa...

aMiRaH said...

@nanie zainudin: yup, betul tu.. senang nak buat blog walking.Jangan sombong2 sesama blogger. =)

@De'din: sokong~ sokong~ =D

aMiRaH said...

@ieykahazieyka: a'ar.. tak de paksaan dalam follow2 nih..

@KecohAbes: boleh2 la ayat mu tu..hehehe.. dah follow~ memang kecoh abesss =D

aMiRaH said...

@lala: betul tu.. kalu suka follow,kalu tak suka faham2 laa kan.. :)

Diary oF Mine said...

lam blog ni pun leh wat kawan kan... so xslh nak follow pun... tp xyah nak pksa ar org polo... tapi blog ni mmg xleh kalau x folo... hehehe... shomel shangat... :)

aMiRaH said...

@Dairy oF Mine: yupp.. dengan b'blogging ni dpt saling kenal mengenali, w'pun jauh2..hehe.. shomel? hahaha..blog awk lagi 10x ganda chomel tau..hehe >.<

Fadzmie Mohamad said...

Hmm. Orang Sabah ka ni? Hehe.

Btw, memang betul sangat la point-point Cik Mira tu. Tapi orang-orang macam ni memang akan sentiasa ada dalam dunia blog ni. The best solution, kasi biar ja diorang. :)

Entri terbaru: tragis

aMiRaH said...

@fadzmie: a'ar.. org sabah baini..sabah juga ke?hehehe.. biasalah adat berblogging..macam2 ada~~ =)

Amiey White said...

hihihi jangan marah ^^

aMiRaH said...

@amiey white: tak marah pon =)