Thursday, June 23, 2011

Kenangan Antara Aku Dan Dia

Salam..

hey.. jom ikot segmen nih~ By Spanar Buruk.. dan di sponser oleh Bro Ahmad & Sy@f
:face42:
Bro Ahmad~ saya nak gelas warna purple ye >.<


Okayh! nak start cerita kenangan indah mira dengan member2 pada zaman naughty2 dulu.
:face51:

Waktu sekolah menengah dulu, saya stay kat asrama maklum lah asrama penuh, wajib stay asrama! Nak pendekkan cerita.. Masa saya form 4, tanduk dah keluar sepenuhnya. Mula lah excape prep petang, panjat pagar sampai skirt terkoyak. oopss! Kes paling hebat kunci diri sendiri dalam loker a.k.a almari baju!! OMG! bukan sorang, bukan dua orang..tapi.. 3 orang dalam 1 loker!
:face4:

Mulanya begini~ petang tu pukul 2pm kami ada latihan sukan kat padang sekolah, pergh~bab2 sukan nih liat sangat badan nak join, so apa lagi. Tutup pintu bilik, duduk depan loker sambil2 makan susu tepung coklat junior (kakak senior yg jaat =P) dan bergosip sakan!
:face38:

Tetiba terdengar bunyi tapak kasut warden..takk..! takk..! takk..! dengar je bunyi kasut begitu kami tahu dah Teacher Burung yang bertugas (sorry~ lupa nama sebenar, ingat gelaran yg dikenakan seja).. So, apa lagi! kelam kabut kami masuk dalam loker. Automatik masuk dalam 1 loker yang sama! yang bestnya..susu tepung pun dibawa sekali masuk..! Sumpah! memang sedap giler susu tepung tu, ratah gitu jer~
:face26:

Kebetulan loker yang kami masuk tu junior punya (kesian harta junior yg menjadi mangsa). Loker dia berlubang pintunya..macam ada 'tingkap' la kiranya. Mangga dia bagi tinggal dalam loker tu pula. So, ntah dari mana idea giler tu datang, terfikir nak kunci diri sendiri dalam loker tu. Sebab warden garang ni suka buat spotcheck buka loker. Takut punya pasal, member saya p-pa (bukan nama sebenar) yang keluarkan tangan nak bagi mangga tu pintu loker dari dalam.
:face61:
Ahh! tak disangka-sangka! pass-pass ja p-pa dapat bagi mangga pintu loker tu, warden tu nampak tangan p-pa keluar dari dalam loker tu. Pergh! apa lagi..kecoh dia terus..! Berpeluh ketakutan sudah kami bertiga dalam tu. Dia pukul2 pintu tue suruh kami keluar "Saya tahu kamu ada di dalam loker ni, bagi kunci dengan saya! cepat!!" <--ayat yang tak dapat dilupakan
:face32:

Dah tropott~ so kami pun serah diri bulat2 kat warden, tapi lebih kurang 10 minit juga kami berkeras tak nak serah diri..then bagi la kunci kat warden dari lubang tu, sempat lagi dia cubit2 tangan yang bagi kunci tu. Buka ja pintu loker tu dia terus cubit pipi kami bertiga! (jeless tengok pipi kami yang chomel la tu).. Dah la warden tu memang kenal kami bertiga~ dia ajar kami subjek BI.. Nasib waktu tu belum ada merit demerit, kalau tak! confirm kena tolak 100%..!
:face36:

Malam tu, kami bertiga kena denda lari 50 round di padang asrama, hasil support kawan2 yang lain, just lari 10 pusingan jer..
:face50:

Wahh~! walaupun kedapatan excape! saya rasa ini bukan la kenangan yang pahit..tetapi kenangan yang cukup indah + rawk juga laa..Sebab belum pernah ada orang escape kunci diri sendiri~ pergh! kira pecah rekod la kami ni!
:11:

*maaf story terlau panjang.. INDAHkan..mesti la panjang2 taip
:face12:

8 comments:

Bro ahmad said...

salam,
thank sudi join,
penceritaan yang menarik...:)
kalau saya jadi warden saya sendal je pintu tu sehari suntuk..hahaha XD
biar korang bertiga kt dalam tu..
gurau je
tunggu keputusan...k

mia said...

waahhh...nakal nye dia.tape2 tu lah kenangan awk mse skoll dlu kan.tuh la jd ingatan..law xde advanture xbest jgk..

fuzzy said...

myra~!!!
ni cerita kan yang buat aku ketawa satu malam tu kan??
pastu the next day trus demam...
hahahaha..terlampau banyak ketawa..
semuanya salah ko..
cerita lah lagi banyak2 cerita pengalaman nakal ko..
:)

aMiRaH said...

@Bro ahmad : hee..lemas la kmi kat dlm tu.hehehe..ok, im waiting the result.. =)

@mia : A'ar..kalau terlampau skema tak best juga.. tak da kenangan yg indah..hehehe

aMiRaH said...

@fuzzy: hahahaha.. ketawa smpai deman faz..muahaha! nnt aku create lagi pengalaman yg menusuk kalbu punya aa..hahahaha

F.U.Z.Z.Y said...

haha.yang ini mesti mo jumpa face to face nih. :P ketawa sampai guling2 jatuh katil :) :)

aMiRaH said...

ketawa sampai ijau muka ya..hahaha..sowt2 ni =P

Spanar Buruk said...

pnjang cerita dia ye..spanar tgah adili ni..tunggu keputusannya ok..rjin2 la bw kat blog utk tau sape pemenangnya..