Sunday, June 12, 2011

Segmen Bujang dan Sakura: Kami Tak Lupa Diri


Salam..

ehem..ehem... ingin saya m'umumkan, bahawa ini merupakan contest pertama saya dalam dunia blog ini.
:face46:

Contest nih ada unsur-unsur keislaman dan saya menyukainnya, i loike it!
:face42:
Ya! saya tak kan lupa diri~ peace! >.<

Contest ni anjuran Bujang & Miss Sakura

Tarikh tutup kedai : 16 Jun 2011
jom laa.. sempat lagi nih =)

Syarat-syarat:

1. Buat satu entri pasal segmen nie
2. Letak tajuk " Segmen Bujang dan Sakura : Kami Tak Lupa Diri "
3. Gam kan banner atas tue dengan gam gajah dalam entri yea
4. Senaraikan rukun Islam dan rukun Iman (mengikut turutan, mesti)
5. Nak follow blog kami pon boleh, tak nak follow pon tak pe hehehe
6. Nak tag kawan-kawan pon boleh tak nak tag pon tak pe hehehe
7. Dah habes ?? Linkkan ke entri nie Senang kan ??

Apa-apa hal..contact kat blog dorang..

Ok!

Soalan pertama: Senaraikan Rukun Islam
  1. Mengucap dua kalimah syahadah.
  2. Menunaikan solat fardhu 5 waktu.
  3. Berpuasa pada bulan Ramadan.
  4. Membayar zakat.
  5. Mengerjakan haji bagi yang mampu.
Soalan kedua: Senaraikan Rukun Iman
  1. Beriman kepada Allah SWT.
  2. Beriman kepada Rasul-rasul.
  3. Beriman kepada Malaikat-malaikat.
  4. Beriman kepada Kitab-kitab.
  5. Beriman kepada Hari Qiamat.
  6. Beriman kepada Qada dan Qadar.

Sahabat yang bertuah di Tag : Wia Wada
emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29emoticon29

6 comments:

Metz bUjang said...

Salam Thanx join hehehe

Good Luck !

Sambil berblog, sambil memperingati :)

EJA said...

dear...19 julai ni kakak konvo poly...hihi

snOw sakura said...

salam, thx sudi join ya.. :)

aMiRaH said...

@Metz bUjang & @snow sakura:w'salam.. thnx buat contest nih! sambil b'blog, sambil m'peringati =)

aMiRaH said...

@Eja: wah! 19 July? kami baru start kuliah tu..hehehe

QuraQura said...

hai..blogwalking here too..folow u back sis ;)