Friday, July 19, 2013

Ting. Tong.

Assalamualaikum.

Ting. Tong. Ting. Tong. Ting. Tong.

Aku boring.. boring? aah. boring.
Dari tadi aku dok scroll fesbuk aku. Itu2 je pon. nothing change laa.. =.=
Then kat twitter, asyik retweet2 je kerja aku.
Kat Instagram, sibuk betul aku skodeng artis-artis.
Di blog, aku singgah2 blog orang, komen2..

Bermasalah betul.
Bila cuti boring.
Bila mula belajar, mula la merungut tak cukup masa ulangkali.
Bila diberikan waktu, bazirkan macam tu je dengan menonton movie la, gosip2 dengan member la.

Berubah la..
Umur makin bertambah mira, bukan berkurang.
Motivate ur self.
Nobody can't change you.
Kalau orang sabah bilang  "Dari kau seja bha tuee" =D

Nahhh.. ok la. bye.

*tak boleh tidur. Kalau tidur terlajak sahur. Meleleh air liur esok pagi* hakhakhak


Gambar aiskrim aku. ok. takda kaitan. =P

Sunday, July 14, 2013

♥ KRYOLAN SUPRACOLOR VS NATURACTUR ♥

Assalamualaikum..

Hai. macam mana puasa? ok ke k.o?

Post kali ni, aku nak promote produk yang aku pakai. weee.. *1st tym promote ni*
Pernah dengar tak Kryolan Supracolor?
Alaaa.. mak andam dan mekap artis selalu guna benda ni untuk cover segala benda alah kat kulit muka.

Selain Kryolan Supracolor, foundation naturactur pun boleh tahan. Licin habis muka. Tak payah guna camera 360 tu. haha

Entry sebelum ni, entry syok sendiri tu.. itu aku guna gabungan Kryolan Supracolor dan naturactur..
Kryolan Supracolor code NB & Naturactur code 151.. warna dua ni sesuai untuk mereka yang warna kulit natural.

Ni gambar before and after *nak speaking mat salleh jugakkk*


Nampak macam aku edit kan, no. no. no. aku tak dak edit langsung. percaya laa~~

Aku ada jual juga dua benda alah ni. Jom tampil cantik di pagi raya..! yiehaaa..!

Feel free to visit our online shop : Nas Shoppe

Pelbagai barang keperluan dijual.
Susu kambing pelbagai perisa, tak berbau hanyir, sedapppp..

Bubbye.. ^_<

Friday, July 12, 2013

Apa hobi korang??

Assalamualaikum..

Dulu waktu kecik kecik, semua sibuk tukar tukar buku. Kena isi nama la (macam nama pandai ubah2 kan), alamat, makanan kegemaran, cita-cita, hobi..

aahhh.. cerita pasal hobi.
dulu aku selalu tulis hobi aku membaca buku. *sangat auta* =))

sekarang bila dah besar. aku dah tukar. hobi aku ehem.ehem.
sebenarnya hobi aku suka 'bermekap'

BERMEKAP?? haha.. *ntah apa2 punya hobi la manusia nih* =P

_____________________________________________________________________________

Hujung sem 1 tahun 1 ni. Member rumah aku, sibuk sangat nak mekap2 aku. Aku heran betul. Asal la dia nak mekapkan aku ni. Aku bukan cantik pon macam Seo Hyun (SNSD). Actually aku on je. *eksen jual mahal kejap*

inilah hasilnya...

muka tetiba putih. Macam minum Aura White. haha =))


Dua gambar nih ambil dari kamera belakang S3 mini. xcantik. Gambar pecah2.


Ni posing2 yang disyorkan oleh 'mak andam'.. aku buat je la.
*gaya kaku modeling*



Ni la hobi ntah apa2 aku. "Melaram"


Pssttt: Anda dilarang copy all my pictures without any permission from me. ok?
be nice. smile!! chak! ^_<

Wednesday, July 10, 2013

#Eh besarnya font blog dia..!!

Assalammualaikum...

my 1st day sahur pada 1434H ini.. Alhamdullilah. Terbangun juga aku sahur.. weeeheee..!
*hakikat sebenar. abah hantar meseg kejutkan sahur.. kehkeh

Tadi kat meja makan ada telur masin, ikan goreng, kari daging, sayur dan kerisik nenas.. perghh.. banyak.

tapi aku makan ikan goreng dan kerisik nenas ja.. mood baru bangun tidurkan faham faham laa..

urrmmm..

apa kaitan dengan title tajuk entry aku nih??

entahlaahhh la labu.

cuma aku nak kata. blog aku ni fontnya segaja dibesarkan. sebab aku rabun kottt.. *jadi apa kaitan??*

takut yang pembaca tak nampak kalau font kecik kecik chomel loteh. weee..

ok la bai..

^__^(")

Tuesday, July 9, 2013

Masuknya bulan Ramadhan, bulan yang mulia.. 1434H


*ringtone*

Just give me a reason
Just a little bit's enough
Just a second we're not broken just bent
And we can learn to love again

ish. hp siapa lagi berbunyi nih. sedih sangat lirik.opss.. hp aku pula..

Dari tadi tak henti berbunyi. biasanya senyap je. Ada henpon bagaikan tak da henpon. Tapi malam ni asyik berbunyi ja.


urrmm... *confius sebentar*


Aku mendekati si 'dia'.. 


oOO.. kawan kawan U aku hantar mesej. nak tanya result la tu. kalau mereka bertanya tentang resultku memang aku tak balas. pura pura tak da kredit. haha. kejam sesaat.


eh.andaian aku salah.


mereka menghantar ucapan "SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN AL-MUBARAK & SELAMAT BERPUASA"


wink. wink. Thank a lot my friends!! ^_^ 

Tingkatkan amalan ibadah di bulan yang penuh dengan keberkatan ini. Jangan sia-sia kan masa yang ada. 'Mereka' tak akan kembali..
 
peringatan untuk diri sendiri juga.. Insya Allah..

Thursday, March 14, 2013

A.L.O.N.E

Dating with rak-rak buku..

*xdpt bercakap, tpi dpt input yg berguna :')

Muka penat nyanyi study =P



Saturday, March 9, 2013

Esei oh esei

Ni la akibatnya bila dah lama tinggalkan jaman  zaman karangan sekolah rendah + sekolah menengah.
Asyik dok tekan-tekan kalkulator je. Bila kena mengarang semula, NAH! OTAK BEKU..!
 *padan muka ko mira*

Dah la tugasan tu paling mininum 7 muka surat. Mana nak cari 7 muka surat ni.. OH MY! 1 muka surat ambil masa sehari dua. Siap kena bagi amaran NOT COPY & PASTE! from website. Nanti dapat 0 mark pulak.

#idea please come to me~~~

What You do??

What you do????

~ if someone stole your idea for their project?

urgghh.. geram je..!

urmm..